Informe de seguiment de mercat de treball. Agost 2021 – Especial impacte pandèmia

L'Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l'informe de seguiment del mercat de treball COVID-19 del mes d'agost. Document que realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social i mesures de regulació d’ocupació.

Segons detalla,  baixen en 1.510 les persones aturades a les oficines de treball en el mes d’agost, l’afiliació a la Seguretat Social baixa en 4.463 afiliacions, i són 493 les persones afectades per un expedient de regulació d’ocupació, 21 d’extinció del contracte (4% del total).

El nombre d'afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha baixat respecte al mes de juliol en 4.463 afiliacions. Aquesta disminució es registra en les de règim general, 4.180 afiliacions menys, com en les de règim autònom, amb 248 afiliacions menys. S’observa un descens del -2,8% de l’afiliació a tots els règims respecte al mes de febrer de 2020.

12 Expedients de Regulació d’Ocupació registrats al mes d’agost al Baix Llobregat que afectaven 493 persones. La mesura més emprada, amb un 58 % sobre el total d’expedients registrats, ha estat la suspensió del contracte i suposa el 78% del total de persones afectades per algun dels tres procediments. L’extinció del contracte ha estat la segona mesura que més persones ha afectat (25 % sobre el total d’expedients) i ha afectat 21 persones (4% del total de persones afectades). Finalment, la reducció de jornada ha estat la mesura que reuneix menys procediments autoritzats aquest mes (17% dels expedients registrats, 88 persones afectades).

En relació amb la resta d’àmbits territorials i el tipus de mesures d’expedients de regulació d’ocupació, el Baix Llobregat ha tingut el menor pes en la mesura d’extinció del contracte, ja que a la comarca suposen el 4% del total de persones afectades per un ERO aquest mes mentre que al conjunt de Catalunya arriba al 13% i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona un 12%.

Les activitats que concentren un major nombre de persones afectades per un ERO aquest mes són Indústries manufactureres (304 persones, 62%) i  comerç a l’engròs i al detall (181 persones, 37%).

Podeu consultar l'informe en aquest enllaç.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte