Inici d’unes obres de conservació a la Cripta de la Colònia Güell

El Consorci de la Colònia Güell, el passat 7 de setembre, ha iniciat una intervenció de conservació de la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló. Els treballs de conservació tenen un pressupost total de 26.662,22 euros i un termini d’execució de dos mesos.  

L’obra de conservació consisteix en la substitució de la làmina de zinc del sector de coberta sobre l’àrea d’accés a la Cripta, que es troba en un estat de degradació avançat. Aquesta làmina se substituirà per una altra de les mateixes característiques formals, dimensionals, de qualitat i color que l’original, seguint el mateix criteri d’intervenció aplicat en el moment en què es va restaurar la coberta, per tal de no transformar la imatge exterior del monument.

Aquesta actuació té com a finalitat garantir la total impermeabilització per a protegir l’obra de Gaudí en el sector d’intervenció, i en tots els seus elements i materials, alhora que millorar les condicions dels mateixos a fi d’allargar la seva vida útil i minimitzar el seu manteniment i sostenibilitat futura.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Consorci de la Colònia Güell està format per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte