Joventut i relacions sexuals: 3.600 preservatius distribuïts a la comarca per fomentar les pràctiques sexuals segures

Des del 1987, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida, l’anomenada gran pandèmia de finals del s. XX. Malgrat que les xifres disponibles apunten que el ritme global de contagi s’està reduint, es calcula que hi ha unes 600 noves infeccions cada any a Catalunya.

Encara avui no existeix una vacuna que elimini el virus de l’organisme portador, però als països econòmicament més desenvolupats, s’ha aconseguit que aquest ja no condemni a mort les persones afectades. Al contrari, els homes i les dones que tenen l’VIH tenen una esperança de vida semblant a la de la resta de la població. Tanmateix, comporta múltiples riscos i problemàtiques greus per a la salut que se sumen a les dificultats socials nascudes de l’estigma i la discriminació que moltes persones amb VIH i Sida encara pateixen.

Aquest any, que en fa 40 que es van detectar els primers casos de Sida als Estats Units, es reivindica especialment la importància de la detecció precoç, ja que com en tantes altres malalties, començar el tractament com més aviat millor és de vital importància.

El coronavirus ha posat en relleu la vulnerabilitat de l’ésser humà i les interrelacions entre la salut i altres factors que es troben en l’entorn i defineixen el context. Per aquest motiu, ONUSIDA, s’ha inspirat en l’experiència viscuda amb la COVID19 per crear el lema del Dia Mundial de la SIDA 2020: “Solidaritat mundial, responsabilitat compartida”. Amb aquest missatge, s’apel·la a la conscienciació i a la responsabilitat de tothom per aconseguir una societat més sana, de manera semblant a com ho fa també el Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques (PCAVIHV) a través del manifest que ha elaborat.

En l’àmbit comarcal, com és habitual des de fa alguns anys, el Servei Comarcal de Joventut aprofita aquesta data per promoure hàbits i pràctiques sexuals saludables entre les persones joves del Baix Llobregat, a través de la campanya Mou-te per plaer. Ateses les dades disponibles, que els últims temps apuntaven a un increment del contagi d’algunes infeccions de transmissió sexual, s’aposta per fer pedagogia, mantenint el compromís en les actuacions de sensibilització i difonent contingut divulgatiu sobre la matèria.

El Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat, en aquesta nova edició del Mou-te per plaer (que manté el missatge, però estrena imatge, dissenyada per la Maria Alburquerque Gabardós durant la seva col·laboració com a Jove en Pràctiques al Consell Comarcal), ha distribuït més de 3.600 preservatius a Punts d’Informació Juvenil de la comarca perquè arribin a la població jove del territori i es minimitzin així, les pràctiques sexuals de risc.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte