#Joventutenruta fa parada a sis municipis de la comarca

Accés al mercat laboral, emancipació domiciliària, salut mental, benestar emocional i aprofitament d’oferta d’oci i programació cultural són alguns dels assumptes que afecten les condicions de vida de les persones joves del Baix Llobregat.
El conseller comarcal de Joventut, Víctor Flores, acompanyat de l’equip dels serveis de Joventut del Consell Comarcal, han visitat els equips polítics i tècnics dels municipis de Sant Just Desvern, El Papiol, Sant Vicenç dels Horts, La Palma de Cervelló, Molins de Rei i Castelldefels.

En les trobades es posa de manifest que els serveis locals de joventut que treballen en aquestes localitats tenen algunes preocupacions comunes, malgrat la dissemblança entre la realitat d’uns i altres municipis.

Des del punt de vista de les respostes locals a les necessitats de la població juvenil, s’observen diferències notables en el disseny i el desplegament de polítiques específiques, determinades sobretot per la disponibilitat de recursos econòmics, tècnics i infraestructurals. Comptar amb una dotació pressupostària suficient, amb un equip professional estable i amb unes instal·lacions degudament equipades, ben comunicades i atractives pel jovent són imprescindibles per garantir la qualitat i l’eficàcia de les intervencions adreçades a adolescents i joves.

La voluntat del conseller comarcal de Joventut és conèixer en primera persona la realitat juvenil i l’estat de les polítiques de joventut de la comarca per posar a disposició dels equips locals una intervenció comarcal ajustada a les necessitats del territori.

En les reunions mantingudes la setmana passada, el conseller comarcal i el Servei Comarcal de Joventut, que l’acompanya, han pogut copsar també preocupacions concretes dels càrrecs electes i dels equips tècnics locals vinculades específicament a la seguretat en esdeveniments d’oci nocturn, el consum de substàncies estupefaents i la dificultat perquè les persones joves observin l’administració pública com a aliada i vulguin col·laborar-hi d’una manera estable, implicant-se en processos i activitats participatives impulsades des dels Ajuntaments.

El Departament comarcal de joventut agraeix, com sempre, la disposició i l’atenció que ha rebut arreu i queda admirat, una vegada més, de la tasca ingent i compromesa que duen a terme els equips locals de joventut de la comarca. De les converses mantingudes n’han sorgit algunes propostes d’acció comarcal la viabilitat d’execució de les quals es valorarà pròximament, amb la sincera voluntat de contribuir per a respondre als interessos i les demandes dels municipis.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte