Joves i Emocions

El passat dimarts 4 d'abril es va celebrar a la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparrreguera la onzena edició de la Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat, punt de trobada anual de tots els professionals de joventut de la comarca. L’acte es va iniciar amb una taula compartida per les quatre administracions, on per part del món local hi van participar, Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ens organitzador de la jornada, i Eduard Ribas alcalde d’Esparreguera, municipi que va acollir i coorganitzar la jornada. Per part de la Generalitat, Marta Vilalta, directora general de joventut i, per part de la Diputació, Antoni Garcia, diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania.

En aquesta edició, la Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat va abordar com incideixen les emocions des de les diferents vessants com la educació, la prevenció, la salut, la sexualitat, etc. en les persones joves i de com se’ls hi ha d’ajudar i acompanyar perquè els missatges emocionals que reben al llarg de la vida influeixin en la construcció de la seva identitat per aconseguir una vida plena.

A la primera part de la jornada la Miriam Sanchez- Matas, experta en intel.ligència emocional i coordinadora de formació del Centre d’Investigació d’Intel.ligència Emocional, va fer la conferència Intel.ligència emocional i Salut Emocional, on va fer una aproximació al concepte d’intel.ligència emocional i de la relació existent d’aquesta amb la salut emocional.

I a  la segona part va tenir lloc l’intercanvi d’experiències, on els/les professionals van poder conèixer com es treballa aquesta temàtica dins l’àmbit de la joventut i conjuntament amb altres àrees.
En total es van presentar quatre experiències a més de la ponència del Grup Adobss: escoltar per acompanyar, de l’ajuntament d’Esparreguera, co-organitzador  de la jornada.
Les altres ponències van ser Cabalbaix, intervencions preventives en joves dels ajuntaments de la zona nord de la comarca, Emocions: formació i intervenció amb joves del Prat de Llobregat, l’Assessoria de salut per a joves de Sant Joan Despí i des de l’àmbit del voluntariat es va explicar l’Akademia de Sant Boi de Llobregat, projecte educatiu que promou la educació emocional dels joves.
 
Es va incloure al mig de les intervencions un tastet de música i emocions a càrrec de d’Emotion Talent Training, que va fer que les persones assistents a la jornada experimentessin com la música interfereix en les nostres emocions.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte