Joves i LGTBI, X Jornada Comarcal de Joventut

Dijous 28 d'abril es va celebrar al Citilab de Cornellà de Llobregat la desena edició de la Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat, punt de trobada anual de tots els professionals de joventut de la comarca.

L’acte es va iniciar amb una taula compartida per les quatre administracions, on per part del món local hi van participar, Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ens organitzador de la jornada, i Rocio Garcia tinenta d’alcalde de Cultura i Igualtat de Cornellà de Llobregat, municipi que va acollir i coorganitzar la jornada. Per part de la Generalitat, Marta Vilalta, directora general de joventut i, per part de la Diputació, Antoni Garcia, diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania.

En aquesta edició, la Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat va abordar temes sobre els joves LGTBI i com s’ha de garantir el dret a la igualtat i a la no discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

A la primera part de la Jornada el Gerard Coll-Planas, director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat de Vic va fer la conferència “Diversitat sexual i de gènere” on va explicar el marc per entendre la diversitat sexual i de gènere,  les problemàtiques de la població jove LGTBI i va plantejar els reptes per introduir la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en les politiques de Joventut.

Seguidament es va fer una exposició de cinc d’experiències on els/les professionals van poder conèixer com es treballa aquesta diversitat des de les diferents associacions com Candela, LesBicat,  Dóna’t Vida, per entitats com l’Observatori contra la homofòbia, per les administracions públiques i sobretot per les persones.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte