L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat es prorroga per tres anys

La Direcció General d’Economia Social atorga al Consell Comarcal un total d'1.544.880,00 d’euros, el 100% de la subvenció sol·licitada, per a la gestió del projecte de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, espai liderat conjuntament entre entitats d’Economia Social i administracions públiques per fomentar i promocionar l’Economia Social i Solidària a la comarca.

Aquesta nova convocatòria aporta importants novetats, a més de la temporalitat, que passa a ser per tres anys en comptes de ser anual, els quatres cercles territorials dels quals en convocatòries anteriors es disposava i que estaven configurats per donar cobertura a tot el territori, s'han reconvertit en Cercles sectorials, per poder abastir sectors potencials de la comarca on actuar de manera innovadora.

Així, els nous cercles se centraran en sectors estratègics per a generar ocupació dintre de l’Economia Social i Solidària, essent aquests, el Cercle Cultura, com un dels sectors més estratègics de la comarca, i avalat per iniciatives expertes en la matèria com són Claqueta Social i el Festival Esperanzah.

El Cercle Economies Comunitàries, comerç i logística, donada la complexa distribució territorial amb forts sectors productius en creixement, com són el comerç local i la logística de proximitat.

El Cercle Cooperatiu de l’habitatge i la transformació de l’hàbitat comú. L'accés a un habitatge digne i estable s'ha convertit en els darrers anys en el principal repte per a molts col·lectius arreu del país, i principalment a les zones metropolitanes. És per això que cada vegada és més freqüent la voluntat de l'autogestió, la constitució de grups per impulsar projectes comuns per promocionar habitatge que doni resposta a les necessitats d'accés, de col·lectius de persones grans que busquen habitatges amb serveis comunitaris. 

I el Cercle Innovació Social i Indústria. El Baix Llobregat és una comarca on la Indústria ha tingut un pes fort en comparació amb altres comarques. La voluntat d'autogestió i la innovació social han estat un dels motors d'aquest sector com demostra la cooperativització de moltes indústries durant els anys 80 i 90, repensar aquest sector des de l'Economia Social i Solidària pot fer aflorar noves iniciatives socioeconòmiques que donin resposta a reptes de futur.

Els objectius de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat són la creació, la consolidació i el creixement de cooperatives, d'empreses socials i solidàries, així com dels ecosistemes cooperatius locals; i la generació d'ocupació basant-se en el coneixement de les característiques del territori, dels sectors econòmics i socials i de les persones a qui van dirigides les accions dels projectes.

Els cercles treballen per la mateixa finalitat però amb l’afegit de centrar-se en una temàtica sectorial concreta i així donar resposta a necessitats específiques d’un sector econòmic preferent al territori.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat va estar reconegut com a millor pràctica en emprenedoria inclusiva en la convocatòria de Bones Pràctiques de la Xarxa Europea d’Innovació per a la Inclusió l’any 2021, per aportar innovació i un gran impacte en un repte social molt important com és promoure l’emprenedoria social i les oportunitats de feina creatives mitjançant un model cooperatiu. Així com per ser un exemple a seguir pel que fa a la col·laboració publicoprivada.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte