La comissió de treball de Salut Mental recolza les Taules de Salut Mental a la comarca

El dimecres 29 de març del 2023, s'ha reunit la comissió de treball de Salut Mental per tal de conèixer de primera mà, com és el dia a dia de les entitats de Salut Mental de la comarca, i de reconèixer el paper rellevant que tenen en les Taules de Salut Mental.

L'entitat de Salut Mental del Baix Llobregat Nord ha llançat la proposta sobre la creació d'una taula en el territori de la part nord, aplegant els municipis interessats per tal de sumar esforços i reduir les tasques burocràtiques en la seva creació. És una entitat que, entre moltes altres tasques, gestiona Habitatge social.

La consellera de Salut, Gina Pol, ha manifestat que s'està treballant per incentivar que la resta de municipis posin en marxa taules de salut mental i per buscar mecanismes i ajudes per tal que la seva consolidació sigui més viable i factible.

Tot i que les taules han d'estar formalitzades és important començar per grups de treball, associacions o comissions, ja que, d’aquesta manera es poden compartir experiències i col·laboracions entre ajuntaments, entitats i persones.

S'han dut a terme quatre exposicions de cada una de les taules de Salut Mental que estan actives dels municipis de Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans, i s'ha posat en relleu que es tracta d’una feina que presenta dificultats a l’hora de coordinar-la i que, caldria més participació. Per tant, per treballar la salut mental és rellevant trobar les persones adients i els agents necessaris per crear xarxa.

S'entén que una taula és un espai de coordinació i corresponsabilitat que té un recorregut com a xarxa de reflexió, compartició d'idees, recerca d'ajuda, diagnosi, mapa de recursos i pla d’actuació. I té com a finalitat la promoció, la prevenció, l'atenció i la inclusió de les persones. Així, es planteja continuar treballant per millorar la vida de les persones amb malaltia mental i sobretot incorporant la seva veu i recollint les seves inquietuds i propostes, des del primer moment.

S’ha d’aconseguir generar el benestar emocional i lluitar contra els estigmes a peu de carrer promocionant activitats que tothom pugui compartir.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte