La Comissió de Treball sobre "Salut i Atenció Primària" fa un seguiment de la situació sanitària al Baix Llobregat.

En el marc del Consell de Salut del Baix Llobregat, el dilluns 13 de desembre ha tingut lloc la reunió de la Comissió de Treball "Salut i Atenció primària", amb l’objecte d’entomar i fer el seguiment de l’atenció sanitària que s’està desenvolupant a la comarca i en concret en els serveis d’Atenció Primària del territori, tant pel que fa a infraestructures, com als recursos que s’estan fent servir.

La consellera de Salut del Consell Comarcal, Gina Pol, ha encapçalat aquesta trobada, celebrada en format virtual, i  en la qual han participat una trentena de persones compromeses amb els serveis a la comarca.

Aquesta comissió de treball està formada per personal polític i tècnic dels municipis de la comarca, representants d'altres administracions públiques, representants d'entitats, associacions i sindicats, professionals de l'àmbit de la salut i representants del mateix Consell Comarcal.

L'objectiu de la Comissió de Treball de "Salut i Atenció primària" és compartir i analitzar la situació dels serveis d’Atenció Primària del territori, tant pel que fa a infraestructures com als recursos, i recollir les potencialitats i mancances per tal de contribuir a la millora de la qualitat dels serveis i disminuir les desigualtats socials, tenint en compte que l’Atenció Primària ha d’estar a l’eix central de les polítiques de salut de la comarca.

En aquesta reunió s'ha comptat amb la participació d'en Dr. Xavier Genís, director del sector sanitari Baix Llobregat Delta-Litoral, qui ha fet una presentació de la situació de l'atenció sanitària actual, remarcant l’augment en la darrera setmana de l'activitat assistencial hospitalària i ambulatòria, i aportant dades sobre el nombre de persones ingressades a l'UCI per COVID a la regió metropolitana sud (18 persones) i sobre el col·lectiu més afectat per la darrera onada (de 15 a 30 anys).

Per últim ha indicat que s'ha posat en marxa el Pla d'Enfortiment i Transformació d'Atenció Primària amb la intenció de millorar els rols professionals, incorporar especialistes i cobrir necessitats amb nous perfils, així com de millorar els processos d'atenció als usuaris i usuàries, les eines tecnològiques i l'habilitació d'espais.

Un cop finalitzada aquesta presentació, s'ha obert un torn de paraula en el qual les persones participants han expressat aquells neguits que planteja la ciutadania així com les temàtiques que voldrien abordar en les properes sessions de treball. Així mateix, s'ha demanat incorporar els serveis territorials d'educació a la comissió, per saber com s'està treballant la salut en aquest àmbit.

La trobada s'ha conclòs fent valdre la necessitat de fer un replantejament de l'atenció primària, donada la preocupació per la manca de cobertura dels llocs de treball sobretot de personal mèdic, d'infermeria, de ginecologia o pediatria. Per tant, a la comissió s'ha proposat elaborar propostes i fer-les arribar a qui les pugui executar.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte