La consellera comarcal de Joventut continua recollint l’experiència dels Serveis Locals de Joventut de la comarca

Divendres va tenir lloc un nou matí de visites als serveis locals de joventut de la comarca, aquesta vegada amb aturada a Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern. La regidora Ainoa Garcia  i els regidors Aitor Rivera i Just Fosalva van acollir, juntament amb una part de sengles equips de joventut, la consellera comarcal, Clara Quirante Soriano, i una representació del Servei Comarcal de Joventut.

Tots tres municipis estan actualment treballant en l’elaboració de nous plans locals de joventut, fomentant especialment dinàmiques participatives i empoderadores perquè els nous documents de planificació estratègica s’ajustin a les necessitats i les demandes expressades per la mateixa població juvenil. Cada localitat, des del model propi que ha anat construint al llarg del temps, desplega polítiques locals de joventut enfocades a l’acompanyament integral de les persones joves i a la superació dels nous reptes que van emergint en l’àmbit de l’emancipació juvenil.

La feina que realitzen els serveis locals de joventut i la seva dedicació són imprescindibles perquè les persones joves se sentin reconegudes i tingudes en compte. També perquè disposin d’agents de referència en determinants moments de les seves vides, quan l’acompanyament i l’orientació es converteixen en factors clau. En aquest context, el treball en xarxa i la cooperació interdepartamental tenen un rol destacat per enfortir les actuacions dissenyades i oferir respostes completes en l’àmbit de la joventut.

Un dels assumptes que varen sorgir en totes tres visites va ser el de les dificultats que afronten moltes entitats juvenils per atraure un potencial relleu intergeneracional que en faciliti la supervivència. Per altra banda, una altra qüestió destacada és la preocupació compartida sobre l’estat de la salut mental de les persones joves.

Aquestes visites ofereixen l’oportunitat de conèixer, de primera mà, l’experiència dels serveis locals de joventut del Baix Llobregat i de copsar directament la professionalitat amb la qual treballen, dia a dia, els i les professionals de joventut de la comarca. També per recordar-los novament que poden comptar amb el suport del departament comarcal de joventut.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte