La Diputació de Barcelona subvenciona l’obra de condicionament de la Fase II de la Cripta de la Colònia Güell

El passat 26 de novembre la Diputació de Barcelona ha notificat al Consorci de la Colònia Güell l’adjudicació d’una subvenció per import de 92.991,03 euros, per a l’execució de les obres de la Fase II de condicionament de l’entorn nord i nord-oest de l’edifici de la Cripta de la Colònia Güell, ubicada al municipi de Santa Coloma de Cervelló.

Les obres consisteixen en condicionar l’entorn nord i nord-oest de la Cripta que permetrà donar un nou ús a aquest espai, al servei de visitants al monument. L’objectiu és convertir-lo en una zona d’esbarjo i de reunió dels visitants, així com escenari d’altres esdeveniments que es duen a terme en el recinte.

A més, amb aquesta intervenció també es posarà en relleu els materials i peces de pedra treballades que no es van arribar a utilitzar durant les obres de construcció de la Cripta i es posarà en valor recuperant les restes dels basaments del taller de Gaudí, mostrant-les al públic, amb un objectiu pedagògic i cultural. Per aquest fi es farà una museïtzació d'aquestes restes que permetrà visitar un jardí arquitectònic a l’aire lliure.

Aquestes obres, que es van iniciar al mes de setembre, tenen prevista la seva finalització abans del proper 31 de desembre. Tenen un cost total d’execució i direcció de 92.991,03 euros que es cobriran íntegrament amb la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Consorci de la Colònia Güell està format pel l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, totes tres administracions copropietàries de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Aquesta obra compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte