La llei de gent gran de Catalunya, prioritat del Consell Consultiu

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat va presentar ahir, a la seva assemblea anual, les conclusions dels treballs realitzats durant el 2017. A diferència dels darrers anys, enguany el Consell Consultiu ha centrat bona part de la seva activitat en la preparació d'una campanya de comunicació amb l'objectiu de donar a conèixer la seva tasca al territori. La campanya,  que es va posar en marxa el passat mes d'octubre amb l'elaboració d'un vídeo on les delegades i delegats expliquen què és el Consell Consultiu i en què consisteix la seva tasca, continuarà al llarg de l'any 2018 amb actes de presentació, debats als municipis i entrevistes als mitjans de comunicació.

L'Assemblea va estar presidida pel Sr. Josep Perpinyà i Palau, president del Consell Comarcal, i la Sra. Vicky Castellanos Núñez, consellera de Gent Gran, que van agrair el seu treball i dedicació a les delegades i delegats del Consell, i es van felicitar pels avenços dels darrers mesos en les dues principals i històriques reivindicacions del Consell Consultiu: el bon tracte a les persones grans i l'impuls de la nova llei de gent gran de Catalunya.

En aquest sentit, la consellera va anunciar que s'està treballant per tal de poder posar en marxa duran el 2018 un nou servei comarcal, el SEAP, Servei Especialitzat d'atenció a les persones grans. Es tracta d'una unitat especialitzada que oferirà suport tant a la xarxa de professionals del territori, com a les pròpies persones grans en situacions de vulnerabilitat.

El Sr. Andreu Moliner Viñals, delegat de Sant Vicenç dels Horts, va ser l'encarregat de llegir les conclusions de la comissió A, Per un Envelliment Digne , i la Sra. Rosa M. Gomà Rabés, delegada d'Esparreguera, va ser la representant de la comissió B, Per la plena igualtat.

Seguidament s'aprova el nou pla de treball per a l'any 2018 on es prioritzem les temàtiques de més interès definides pels delegats i delegades com són el seguiment de la llei de gent gran de Catalunya, els nous models d'atenció sanitària, les pensions i jubilació, la situació econòmica i social de les vídues i l'abús de medicaments i alternatives, entre d'altres.

Un cop aprovat el calendari de sessions i el pla de treball per a l'any 2018, es va obrir el torn de paraules que, amb un gran nombre d'intervencions, va posar de manifest un cop més, l'esperit participatiu i reivindicatiu d'aquest Consell Consultiu.

L'Assemblea va finalitzar amb la projecció del vídeo, que podeu veure clicant en el següent enllaç.

 

 

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte