La Ruta del Tram i el Servei Temporal d’Acolliment i Acompanyament reconeguts al Banc de Bones Pràctiques

La campanya La Ruta del Tram, i el Servei Temporal d’Acolliment i Acompanyament han estat incloses, com a pràctiques significatives, en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals, que impulsen la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis econòmics i locals, amb l’objectiu de promoure la millora i la innovació en els governs locals a través de la difusió d’experiències i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

La campanya La Ruta del Tram, reconeguda en l'àmbit de Mobilitat, té com a objectiu impulsar un turisme sostenible fent ús del transport públic, per descobrir el patrimoni natural i cultural del Baix Llobregat, així com gaudir de l’oferta d’oci i gastronòmica a l’entorn del tramvia. A més, ofereix descomptes i promocions especials per visitar aquests atractius turístics i culturals propers a la xarxa Trambaix (línies T1, T2 i T3).

Aquesta ruta s’impulsa gràcies a la implicació de les diferents entitats, i existeix un acord de col·laboració entre el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’empresa TRAMVIA METROPOLITÀ, SA, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l’Ajuntament de Sant Joan Despí i l’Ajuntament de Sant Just Desvern, que estableix les accions i compromisos de les diferents parts, que fan possible la posada d’aquesta acció de promoció turística.  

Pel que fa al Servei temporal d’acolliment i acompanyament, reconegut en l’àmbit de la inclusió social, té com a objectiu oferir acolliment de curta durada i acompanyament temporal a persones en situació de vulnerabilitat social, que degut a la seva situació, necessiten un espai on viure temporalment, així com un suport i acompanyament de proximitat, per iniciar un procés de recuperació. El projecte es porta a terme en col·laboració amb una entitat del tercer sector, la Fundació Catalana de l’Esplai.

Durant els anys 2022 i 2023, el servei ha atès un total de 56 persones facilitant-les acolliment i acompanyament. S’ha de tenir en compte que el Servei Temporal d’Acolliment i Acompanyament té una capacitat màxima per a l’acolliment simultani de 15 nuclis familiars.

Amb aquestes dues, ja són onze les iniciatives del Consell Comarcal del Baix Llobregat que el Banc de Bones Pràctiques té incorporades al seu catàleg.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte