L'assessorament en l'accés a l'habitatge de les persones joves

Dimarts 26 de novembre  professionals de joventut van aprofundir en aspectes clau vinculats a l’accés a l'habitatge amb perspectiva juvenil de la mà de Mari Carmen Jiménez, advocada i experta en arrendaments urbans. El bagatge de la formadora, actualment assessora d'habitatge de la xarxa de Punts d'informació Juvenil de l'Ajuntament de Barcelona, va permetre gaudir d’una sessió formativa completa i profitosa.

La trajectòria laboral de moltes persones joves es caracteritza, actualment, per la inestabilitat i la precarietat. Paral·lelament, el mercat immobiliari presenta uns preus molt elevats que no es troben en sintonia amb el nivell adquisitiu de gran part de la població. Si a aquest desequilibri se li suma l’escassetat d’habitatge públic amb lloguer social, s’entén que l’emancipació domiciliària de les persones joves s’hagi convertit en un dels grans reptes a afrontar durant els pròxims anys.

En el marc de la cartera de serveis que ofereix l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) i la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), la sessió formativa sobre assessorament en l’accés a l’habitatge de les persones joves ha permès que diversos professionals de joventut hagin pogut clarificar conceptes i conèixer eines que els permetin millorar l’atenció a les persones joves que demanden informació i orientació per accedir a l’habitatge.

Durant l’acció formativa, es van exposar quines són les principals prestacions, subvencions i altres ajuts existents per afrontar el pagament del lloguer i la hipoteca. A més, es va repassar el funcionament del sistema d’Habitatge de Protecció Oficial. També es van introduir i definir els aspectes legals més rellevants que cal considerar abans de signar un contracte de lloguer i de compartició de pis. Finalment, es va fer una breu introducció als anomenats “models alternatius d’accés i tinença d’habitatge”, concretament, a la masoveria i la cessió d’ús.

Tot plegat, va esdevenir una sessió enriquidora, impulsada pel Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat, de formació permanent per actualitzar els coneixements de la xarxa de professionals de joventut de la comarca en l’àmbit de l’habitatge.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte