Les dificultats i garanties en el dret i deure a l’empadronament

El dijous 28 de novembre es va celebrar una sessió de treball al Club Municipal de Vela del Prat de Llobregat, sota el títol “El dret i deure a l’empadronament: garanties i dificultats”. Aquesta sessió s’emmarca en el debat sorgit en el si de la Xarxa d’Acollida i Inclusió del Baix Llobregat (XAI) sobre les dificultats que estan tenint moltes persones (no només estrangeres o immigrades) per empadronar-se degut a les noves modalitats de residència compartida o de manca d’habitatge per les duríssimes condicions d’accés i els preus del mercat de lloguer a l’entorn metropolità de Barcelona.

A la sessió es va convidar a l’Ajuntament de Barcelona per exposar el model d’empadronament sense domicili fix que s’implementa al seu municipi, vinculat a un Informe de Coneixement de Residència (ICR), prèvia verificació per diversos mitjans de la residència real de les persones. En Ramon Sanahuja Vélez, director d'Atenció i Acollida a Immigració de l’Ajuntament de Barcelona va explicar aquest model.

Van participar una cinquantena de persones, entre professionals de les oficines d’atenció ciutadana i gestió del padró, professionals de l’àmbit de la integració de la població immigrada i serveis socials, regidores i regidors. El debat va ser molt intens, centrat en com arribar a un model de consens i garantista tenint en compte la mida i recursos dels municipis.

Donat l’interès generat i la necessitat de trobar solucions, des de la XAI es continuarà treballant des d’un punt de vista tècnic i institucional, amb taules de treball específiques.

L’acte va comptar amb la col•laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, especialment les i els professionals del seu Servei d’Acollida a Persones Immigrades, que van donar suport organitzatiu i logístic en tot moment.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte