Les visites de comprovació a activitats d’educació en el lleure arriben a 17 municipis de la comarca

Durant l’estiu es multiplica l’oferta d’experiències d’educació en el lleure adreçada a infants i joves, les quals contribueixen de forma notable al creixement integral d’aquests, així com a la promoció d’una societat més responsable i compromesa. Les vacances escolars coincideixen amb l’època de l’any de màxim moviment en l’àmbit de la realització d’unes activitats amb llarga trajectòria a casa nostra. No debades, entre el 25 de juny i el 2 d’agost de 2019, s’han notificat, al Baix Llobregat, un total de 549 activitats.

En aquest context, el Servei Comarcal de Joventut (SCJ) col·labora amb la Direcció General de Joventut en la verificació del compliment del Decret 267/2016. Aquest reglament estableix les condicions que han de complir les activitats d’educació en el lleure i unifica el marc jurídic al qual han d’estar subjectes. Les visites de comprovació realitzades pel SCJ del Baix Llobregat tenen la finalitat de garantir la qualitat pedagògica de les activitats de lleure, per una banda, i de vetllar per la seguretat de les persones que hi participen, per una altra.

Al llarg d’aquesta campanya, l’equip professional del SCJ del Baix Llobregat ha realitzat un total de 53 visites de comprovació a activitats d’educació en el lleure, repartides en 17 municipis de la comarca: Castelldefels, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, El Papiol, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Viladecans.

Més enllà de conèixer de primera mà com actuen les entitats i empreses que organitzen activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil a la comarca, la funció de les visites també incorpora un tarannà orientador i pedagògic davant les irregularitats i mancances rellevants que s’hi puguin detectar. Consegüentment, les visites a activitats d’educació en el lleure notificades es compaginen amb la recerca i la identificació d’accions que no han estat comunicades pels canals formalment establerts. En aquests casos, es duu a terme una visita d’informació i assessorament per tal que s’adoptin les mesures necessàries que garanteixin el compliment del Decret 267/2016.

Al capdavall, el SCJ cerca, sobretot, que els infants i joves participin en activitats d’educació en el lleure enriquidores, en un entorn segur i que, per tant, s’adeqüin a la normativa vigent en tots els aspectes.

Per a totes les persones, entitats i empreses interessades, la Direcció General de Joventut posa a l’abast material infogràfic que destaca sintèticament els elements més rellevants que recull el Decret 267/2016. Aquest facilita l’apropament al reglament actual i afavoreix l’enteniment de les condicions bàsiques que han de complir les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

Si ets una entitat organitzadora i tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb el Servei Comarcal de Joventut. D’aquesta manera podràs informar-te i assegurar-te que, el pròxim any, les activitats d’educació en el lleure que organitzeu estaran sota el marc normatiu que les regula.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte