Lliurament dels premis de la setena edició d'EDURECERCA

Èxit de participació en la 7a edició dels Premis Edurecerca amb 46 centres i 79 treballs seleccionats.

L’acte de lliurament dels premis de la setena edició dels premis Edurecerca que va tenir lloc el dia 17 de juny a l’Institut Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat, va ser presentar per Jordi Gil Dorado, conseller d’Educació del Consell Comarcal i per Francesc Ballester, director dels Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat.

Els premis Edurecerca són una iniciativa dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Parc Agrari del Baix Llobregat, el Consell de Dones del Baix Llobregat, el Consell Esportiu del Baix Llobregat, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Comarcals, la Fundació Orienta, l'Associació Innobaix, la UPC, l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, la Fundació Marianao, el CRAM, l'Aula de Música i Teatre de Sant Feliu de Llobregat, la Cooperativa de Comunicació Fetasantfeliu, el CMES (Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible), la Plataforma per la Llengua, la Diputació de Barcelona  i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha col·laborat des de l'inici amb d’aquests premis, que tenen per objectiu reconeixer i enfortir els treballs de recerca de l'alumnat del Baix Llobregat de secundaria potsobligatoria, premiant la seva excel·lència.

Es destaca la col·laboració i coordinació entre totes les entitats per a fer possible aquest tipus d’iniciatives a la comarca amb l’objectiu de fomentar i visibilitzar la recerca dels i de les joves, així com posar en valor els seus coneixements, especialment en un context social on cal recolzar i motivar el jovent per que continuïn amb els seus estudis i la seva formació. La motivació i el reconeixement és una bona metodologia per evitar l’abandonament prematur dels estudis.

La crisi econòmica en la què estem immersos, la manca de valors sòlids als quals aferrar-se i els canvis socials accelerats que estem vivint posen en perill una generació de gent jove que pateix una manca d’oportunitats que impedeix que puguin acomplir en moltes ocasions les seves expectatives, tant a nivell de formació com laboral i d’emancipació. I és aquí, on les administracions han de posar els esforços necessaris per tal d’invertir aquesta situació. El futur està en ells i en elles.

Des del Consell Comarcal es participa directament en els àmbits d’igualtat de gènere per lluitar contra les discriminacions per raó de sexe, des del Consorci de Turisme per promocionar les activitats turístiques en el territori, des del Parc Agrari per posar en valor el desenvolupament econòmic i agrícola, i des de l’Arxiu Comarcal per fomentar al valor del patrimoni cultural. Els premis Edurecerca són un bon exemple de participació en aquests àmbits primordials de la nostra comarca.

Vicky Castellanos Núñez, consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI, va lliurar el Premi d’igualtat d’oportunitats dona-home que va recaure en el treball “Els esteriotips de gènere a la publicitat de perfums” elaborat per Mar Artigas Dalmau, alumna de l’Institut Salvador Dalí del Prat de Llobregat, i que va estar tutoritzat per Salvadó Poy.

Jordi Gil Dorado, conseller d’Educació, va lliurar el Premi del Consorci de Turisme que va recaure en el treball “Matik Escape Room- inspirat en la Colonia Sedó” elaborat per Susana Alexandrina i Mereia Haro alumnes de d’Institut el Cairat d’Esparreguera i que va estar tutoritzat per Juana Díaz, i el Premi Parc Agrari que va recaure en el treball “Hidroponia: constucción y monotorización de un sistema hidropónico” elaborat per l'alumne Iván Martinez García de l’Escola Sagrada Família de Gavà i que va estar tutoritzat per David González.

Lluís Monfort Peliguero, Conseller de Cultura i Memòria Democràtica, va lliurar el Premi de l’Arxiu Comarcal que va recaure en el treball  “Història del bàsquet a Viladecans" de l'alumne Marc Roca de l’institut de Sales de Viladecans, i que va estar tutoritzat per Màrius Sáenz.

El Consell Comarcal va obsequiar els treballs guanyadors amb un pack d’oci de la comarca patrocinat per l’ajuntament de Collbató, Bounce, Gené Karting Indoor, Tinta i Vi, Estudi d'Art de Marta Arañó, Museu de les Matemàtiques, Club de Tennis Andrés Gimeno i Restaurant Samaranch Park. Els guanyadors i les guanyadores van rebre també vals de compra de material escolar subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte