Lliurats els diplomes del curs d’acollida a 19 abrerenques d’origen marroquí

El divendres 22 de novembre a la sala de plens de l’Ajuntament d’Abrera es van lliurar els diplomes del curs “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic”, realitzat al juny pel tècnic de polítiques migratòries del Consell Comarcal. A aquest curs varen assistir 19 dones abrerenques, totes elles d’origen marroquí, i la majoria d’elles provinents de la zona del Rif, de llengua amazigh. Al curs es van abordar aspectes bàsics de geografia, història, funcionament de les institucions, tràmits d’estrangeria i nacionalitat, educació i reconeixement professional, sanitat, recursos de la societat civil, etc, ... per tal d’apropar a les alumnes a la realitat social, des d’una perspectiva intercultural i interactiva.

Al lliurament dels diplomes van assistir l’alcalde d’Abrera, en Jesús Naharro, i la regidora d’Acció Social, Giulia Mirto. En representació del Consell Comarcal va estar present la Laia Flotats, consellera de Solidaritat i Cooperació, i Mobilitat. Per part de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya va assistir l’Arancha Garcia, referent tècnica al Baix Llobregat.

Així mateix, del 14 d’octubre al 4 de novembre es va celebrar un altre curs d’acollida (també conegut com a mòdul C) a Pallejà, on 10 persones provinents del propi Pallejà, Martorell, Corbera i Abrera van finalitzar la formació.

La realització d’aquests cursos s’emmarca en una agenda plena d’activitats fins al Nadal des del Servei d’Acollida a persones immigrades del Consell Comarcal, i la coordinació amb la Xarxa d’Acollida i Inclusió del Baix Llobregat i la Secretària d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Agenda plena d’activitats per integrar a la nova ciutadania

El dijous 28 de novembre a les 12 hores es celebrarà una sessió de treball sobre l’empadronament al Centre Municipal de Vela del Prat de Llobregat., organitzada pel Xarxa d’Acollida i Inclusió del Baix Llobregat. L'empadronament és un registre administratiu molt sensible per les persones immigrades, doncs el mateix és requisit per l’accés a serveis, ajuts o tràmits d'estrangeria. Volem abordar els problemes actuals que s'estan plantejant per poder realitzar aquest tràmit, que és dret i deure a l'hora.

D’altra banda, el dimarts 10 de desembre, es celebrarà a la seu del Consell Comarcal una trobada adreçada a professionals interessats de l’àmbit local, en el marc del procés participatiu per arribar a un pacte nacional per la interculturalitat, el qual ha de renovar el pacte nacional per la immigració assolit al 2008. Aquesta activitat està organitzada per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Finalment, el dimecres 18 de desembre, dia internacional del Migrant, es preveu realitzar al Consell Comarcal el seminari “Migració forçada al Triangle Nord a Catalunya”, per abordar la situació que s’està vivint a El Salvador, Hondures i Guatemala, des d’una perspectiva històrica i amb testimonis reals. Actualment l’arribada de persones i famílies de El Salvador i Hondures és un fenomen especialment intens a Catalunya i al Baix Llobregat. La formació estarà impartida per l’associació especialitzada Europa sense Murs.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte