Llum verda al Pla d’Actuació del Consell de Salut per aquest 2024

Una seixantena de persones han participat aquest dimecres 24 de gener, en el primer ple del Consell de Salut d'aquest mandat, sessió que ha estat realitzada en format híbrid, i que ha estat presidida per la consellera comarcal de Salut, Gina Pol, i ha disposat de la participació de la Gerent de la Regió Metropolitana Sud del departament de Salut, Mònica Botta.

La consellera ha iniciat la trobada presentant el pla d’actuació del Consell de Salut per aquest 2024, i les diferents línies a treballar en les quatre comissions de treball, Atenció Primària, Dona i Salut, Salut Mental, i Salut i Serveis Socials. Per la seva banda, la gerent de la Regió Metropolitana Sud, ha posat en valor aquests espais, destacant que la part més important per tenir una ciutadania saludable és la prevenció i l’atenció comunitària, on els municipis tenen un paper absolutament protagonista.

Així, pel que fa a l’àmbit de l’Atenció Primària, durant aquest any es treballarà a crear una Guia urbana de Rutes Saludables pels municipis del Baix Llobregat així com una agenda d’activitats de Salut de la comarca, fer difusió mitjançant infografies de les especialitats mèdiques, i actualitzar els mapes de serveis de Salut amb un format més interactiu i més visual.

En el torn de la comissió de Dona i Salut, la consellera ha recordat que la comarca és referent en feminisme, i ha explicat que al darrer Congrés de Dones, un dels àmbits que es va treballar va ser la salut de les dones, del que va sortir la iniciativa, que s’ha entomat des del Consell Comarcal, d’elaborar una guia per a usuàries sobre el tracte i la interlocució amb el/la professional sanitari, a més s’ha proposat treballar a recollir dades desagregades d’estat de salut, dolor, malestar emocional, addiccions, activitat física, medicaments o exclusió laboral entre altres. 

Pel que fa a la comissió de Salut Mental, s’ha aprovat crear una Taula Rodona per donar a conèixer les Taules de Salut Mental i promoure la implementació a la resta de municipis de la comarca, “aquesta és la nostra finalitat, que tots els municipis de la comarca pugueu disposar d’una taula de Salut Mental” ha destacat la consellera, a més ha informat que des del Consell Comarcal també es treballarà per posar en marxa la Taula Comarcal de Salut Mental. Per la seva banda, la gerent de la Regió Metropolitana Sud, ha destacat que per al CatSalut, la Salut Mental és clau, i que cal mancomunar taules per donar servei a tot el territori.

Respecte de la comissió de Salut i Serveis Socials, s’ha proposat realitzar una recerca i fer difusió dels serveis gratuïts de les diferents especialitats, contactar amb el banc de medicaments per tractar la pobresa farmacològica, i col·laborar amb l’Agència d’Integració Social i Sanitària en Salut Comunitària.

A la sessió s’ha informat també de la participació del Consell de Salut amb la gent gran de la comarca, donant suport en el desenvolupament de les accions de l’àmbit de la salut del Pla Estratègic per a les persones grans del Baix Llobregat, així com de la col·laboració amb l’Observatori Comarcal, per a l’explotació de dades en relació amb les comissions del Consell de Salut, i dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya en Atenció Primària, Atenció Hospitalària, Salut Mental i Addiccions, Atenció intermèdia, emergències mèdiques i Salut Pública.

En el torn de paraules, les persones assistents han proposat obrir una nova línia d’actuació com a una nova comissió a treballar, la protecció de Salut, un àmbit en el qual els ajuntaments tenen moltes competències. 

La consellera comarcal de Salut, Gina Pol, ha tancat la sessió posant l’accent en la feina que es té al davant i demanant la participació de totes les persones assistents en les diferents comissions de treball. 

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte