Manifest del Consell Consultiu de la Gent Gran amb motiu del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, donar suport al manifest del 15 juny, Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa, elaborat pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat amb l’objectiu que pugui ser llegit als diferents actes commemoratius que s’organitzen arreu de la comarca.

Amb aquest document, el Consell Consultiu exposa que el maltractament a les persones grans és un problema social greu, universal i complex, que afecta a totes les classes socials i a tots els nivells culturals, i que en la majoria de casos es produeix en l’espai íntim i personal. Són molt pocs els casos coneguts respecte de la magnitud real del problema, i encara menys el que s’arriben a denunciar. I manifesta, entre d’altres, la necessitat de garantir la protecció i la seguretat de les persones grans, així com promoure el respecte i el tracte digne en totes les etapes de la vida; Que des dels  poders públics es destinin els recursos necessaris per a prevenir, detectar i intervenir en situacions de maltractament a les persones grans, així com promoure campanyes i accions que donin a conèixer el seu abast i gravetat; O la necessitat d’educar en valors com el respecte i la solidaritat a les famílies, en l’àmbit educatiu i en general a tota la societat, promovent espais i entorns intergeneracionals propers, que permetin conscienciar i prevenir casos d’abús o discriminació per motiu d’edat, i també posar en valor el paper de les persones grans.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat és un espai de participació i consulta de les persones grans de tots els municipis de la comarca, que treballa els temes que més preocupen i emet periòdicament els seus posicionaments mitjançant dictàmens i manifests. El Consell de la Gent Gran del Baix Llobregat fa anys que treballa perquè Catalunya tingui una Llei de Gent Gran que reculli els drets i necessitats específiques de les persones grans, i garanteixi els seus drets.

Manifest del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, amb motiu del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte