Menors estrangers no acompanyats

El Consell Comarcal ha reunit els ajuntaments de la comarca amb l’objectiu de fer una valoració conjunta de la situació dels menors no acompanyats que estan arribant a la comarca.

S'han posat en comú les diferents experiències, arribant a la conclusió que per abordar bé la situació des dels ajuntaments, cal tenir el màxim d’informació, i que existeixi una bona coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat. La manca d’informació tant a l’inici com en el procés d’acollida ha estat insuficient, aspecte que s’ha traslladat en diferents ocasions a la mateixa Generalitat de Catalunya.

Per aquest motiu ja es va demanar una reunió amb el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies,  Chakir el Homrani, per traslladar-li la necessitat de mantenir reunions periòdiques entre els ajuntaments i la DGAIA, que ostenta la guarda dels menors, i fer-li avinent també l’especial dificultat d’inserció dels que ja són majors d’edat o estan a punt de ser-ho, i les seves perspectives de futur.

S'ha fet palès també a la necessitat de recursos d’habitatge, salut i lleure de manera excepcional, alhora que explorar altres alternatives, com podria ser la d’acolliment per famílies. També es va parlar de la necessitat de treballar comunicativament aquesta arribada, per exemple en una xarxa antirumors.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte