Mesures de prevenció d'incendis forestals

La proximitat de l'estiu i l'alt risc d'incendis en els boscos van portar el divendres a Carmen San Miguel, Delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, a reunir-se en la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb representants comarcals dels cossos i serveis vinculats a la prevenció en aquesta matèria.

La trobada va servir, entre d'altres qüestions, per oferir un conjunt de recomanacions adreçades a la ciutadania amb l'objectiu d'evitar el perill que l'encesa de focs pot suposar. En aquest sentit, els diferents ajuntaments emetran un ban municipal per informar els seus habitants de les recomanacions i consells a seguir.

Així, fins el 15 d'octubre, en els terrenys forestals, i fins a una franja de 500 m. no es permetrà encendre foc sigui quina sigui la finalitat, i, especialment, cremar rostolls, fer focs d'esbarjo o per activitats relacionades amb l'apicultura. També s'ha d'evitar llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals susceptibles d'iniciar un foc, llençar coets, focs d'artifici o similars.

Respecte de les urbanitzacions situades a menys de 500 metres de terrenys forestals, cal que es disposi d'una zona de seguretat de 25 metres, així com mantenir nets de vegetació seca els vials, zones d'accés, vorals i parcel·les no edificades.

Els integrants del Cos d'Agents Rurals vetllaran pel seguiment d'aquestes recomanacions. Així mateix, els ajuntaments obriran una borsa d'inscripció per a voluntaris que cooperin en les tasques d'extinció d'incendis forestals, per estar-ne preparats davant las possibilitat de que pugui succeir-ne algun.

Les persones que descobreixin l'existència o el començament d'un incendi forestal han de donar avís immediat al telèfon 112 o a l'agent més proper que trobi. En tot cas, ha d'intentar extingir-lo amb tota urgència, sempre que la distància i la intensitat del foc ho permeti. Els ajuntaments podran mobilitzar tots els mitjans materials de la seva jurisdicció, restant els seus propietaris obligats a facilitar-ne la seva utilització.

Baix Llobregat, 6 de juny de 2005

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte