Nou servei d’inserció laboral per a persones joves amb discapacitat

Avui 3 de desembre de 2021, en el dia internacional de les persones amb discapacitat, us presentem el nou servei d’informació, assessorament i orientació d’inserció laboral per a persones joves amb certificat de discapacitat, de la mà de l’entitat Inserta-Empleo, de la Fundación ONCE.

La integració laboral de les persones amb discapacitat és un element clau per a desenvolupar-nos en una societat diversa i inclusiva.  

Atès que el Consell Comarcal del Baix Llobregat treballa i té el compromís de realitzar polítiques actives del foment de l’ocupació de les persones joves, incloses totes aquelles amb capacitats diferents, la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez, i la consellera de Joventut, Clara Quirante, han signat un conveni amb Inserta-Empleo, de la Fundación ONCE. Entitat sense ànim de lucre, els fins socials de la qual són l’impuls de la lluita contra la discriminació i la promoció de la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat per a la seva inclusió social, especialment a través de l’accés, el manteniment i la promoció per a l’ocupació al territori.

L'acord estableix un marc de col·laboració per millorar la situació en el marcat laboral de les persones joves amb diversitat funcional mitjançant, l’establiment d’un espai físic a l’Oficina Jove, per atendre’ls personalment garantint la qualitat de l’atenció. Alhora s’afavorirà la creació de descentralitzacions, que generin atencions de més proximitat i apropament al territori, sent l’estratègia més efectiva d’arribar a més persones joves. 

La col·laboració contemplarà, entre altres, accions de se sensibilització dirigides a la ciutadania, als agents socials, a les organitzacions i institucions de la comarca, amb la finalitat de donar a conèixer el món de la discapacitat i les capacitats laborals potencials de les persones amb diversitat funcional. 

L’execució d’accions específiques que es preveuen, entre d’altres, són: 

  • Sessions informatives tant per a personal tècnic/professional/docent com per les persones joves amb diversitat funcional i les seves famílies per donar a conèixer els serveis d’Inserta-Empleo.   
  • Formacions ocupacionals de competències transversals i de recerca de feina en format de cursos i tallers tant presencials com online, gratuïts per l’alumne, que a més rep una beca d’assistència. 
  • Entrevistes individuals per la identificació de les competències de la persona jove i de les seves àrees de millora i el disseny de plans adaptats a les seves necessitats.
  • Assistència i orientació en la recerca de feina del jovent amb certificat de discapacitat. 
  • Intermediació laboral amb prospecció de mercat.
  • Sessions de sensibilització a empreses per incorporar la discapacitat a l’àmbit professional i del RSE. 

Les actuacions que realitza Inserta-Empleo s'emmarquen en el Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social 2014-2020 (POISES) del Fons Social Europeu del qual la Fundació ONCE és co-beneficiària fins al dia 31 d'agost de 2023 i del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ), del qual la Fundació ONCE és co-beneficiària fins al dia 31 d'agost de 2022.

Les accions desplegades estaran al seu torn alineades amb l'Agenda 2030, els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible i les seves 169 metes, que abasten les esferes econòmica, social i ambiental, consistents en un pla d'acció a favor de les persones, el planeta i la prosperitat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte