Nous materials didàctics de l'Arxiu Històric Comarcal

"Documentant Regina" explica un procés de divorci durant la Segona República

El proper dimecres 31 de maig, a les 18.00 hores, tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat l'acte de presentació de "Documentant Regina. Fonts d'arxiu per a la història de les dones", materials didàctics elaborats per l'Arxiu Històric Comarcal de Sant Feliu de Llobregat.

La presentació anirà a càrrec de Rosa Boladeras -Presidenta del Consell Comarcal-, Juan Antonio Vázquez -alcalde de Sant Feliu- i Mercè Andreu -consellera de Cultura del Consell Comarcal, i comptarà amb la presència de Ramon Alberch -Subdirector General d'Arxius de la Generalitat de Catalunya-, i Joan Badia -Subdirector General de Formació Professional.

Anna Argilès i M. Luz Retuerta han estat els autors d'aquests materials didàctics. Seguint la línia de difondre l'ús de les fonts primàries per a l'ensenyament de la història i les ciències socials que des de fa temps es ve desenvolupant des de l'Arxiu, la seva principal finalitat és facilitar la feina als docents que treballen amb documents històrics.

En aquest cas, partint d'una font poc habitual com els processos de divorci que van tenir lloc durant la Segona República, es fa una aproximació general a la presència de les dones en els documents d'arxiu.

Així, en aquesta documentació es mostren aspectes poc reflectits en altres fonts, com el treball, les migracions, els drets de les dones, la violència o l'adulteri. Partint d'un procés de divorci concret, s'ofereix, alhora, informació i eines metodològiques que permeten aproximar a professors i estudiants al coneixement de les fonts per fer una història on les dones també en són protagonistes.

El material, en aquest sentit, es relaciona molt estretament amb el recentment celebrat 2n Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que sota el lema "Per la plena ciutadania" va aplegar més de 500 delegades i delegats que van debatre i promoure propostes encaminades a superar les condicions de desigualtat de drets que pateixen les dones.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte