Ocupació de qualitat, salut i habitatge: alguns dels reptes que comparteixen els equips de joventut de la comarca

La consellera comarcal de Joventut, Clara Quirante Soriano, s’ha reunit recentment amb els equips tècnics i polítics de joventut de les ciutats de Cornellà, Esplugues i Viladecans. Ha conegut alguns dels equipaments de referència de la població jove d’aquestes localitats i ha conversat amb les professionals que fan possible el disseny i el desplegament de les polítiques que s’adrecen, específicament, a la promoció de la seva emancipació.

És sabut que la projecció de futur de moltes persones joves no és un exercici senzill, en molts casos. La precarietat laboral, les dificultats d’accés a l’habitatge, l’ansietat i/o el desànim són alguns dels obstacles que el jovent ha d’afrontar actualment arreu de la comarca.

Els fulls de ruta local en matèria de joventut parteixen d’una perspectiva integral sobre el jovent i el seu nivell d’autonomia. Els projectes de ciutat adreçats a les persones joves se sustenten en l’atenció a múltiples àmbits i, per aquest motiu, és especialment rellevant teixir complicitats, treballar en xarxa i actuar interdepartamentalment, posant en joc les diverses fortaleses i optimitzant recursos.

Per altra banda, tant a Cornellà, com a Esplugues i Viladecans, la implicació de les mateixes persones joves també és cabdal per tirar endavant actuacions amb impacte. Espais com els de la Fede a Viladecans, la Taula Jove a Cornellà o l’Audiència Jove a Esplugues permeten la interacció directa entre l’administració i el jovent. Amb la participació juvenil i l’escolta activa que es promou i es canalitza en aquests i altres espais es recullen necessitats, prioritats i propostes, la qual cosa permet ajustar les programacions i serveis a les demandes del jovent.

La consellera comarcal ha agraït als equips de joventut amb els quals s’ha reunit, destacant “la magnífica feina que feu per millorar la vida dels i les joves dels vostres municipis”.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte