Pla de millora de les infraestructures hidràuliques del Parc Agrari

La Masia de Can Comas ha acollit aquest matí la trobada de la presidenta del Consorci del Parc Agrari i del Consell Comarcal, Eva Martínez amb regidors i regidores d’alguns dels ajuntaments que formen part de l’executiva del Consorci, la 2a Tinenta d'alcalde i regidora de Medi Ambient de Gavà, Rosa Mª Fernández, la regidora d’Acció Ambiental del Prat de Llobregat, Anna Martín, el regidor de Medi Ambient de Sant Boi de Llobregat, César Thovar i la Gerent del Parc Agrari, Gemma Francès.

L’objectiu de la trobada ha estat fer una primera valoració dels danys ocasionats per la tempesta Gloria i acordar les actuacions a realitzar en els propers mesos.

Els municipis més afectats pel que fa a inundacions han estat Viladecans i Gavà, que representen un 21% i un 15% de la superfície del Parc respectivament, en ambdós municipis els terrenys agrícoles estan molt afectats per les pluges, les infraestructures hidràuliques no han estat suficients per pal·liar els efectes de la tempesta.

Pel que fa al Prat i Sant Boi de Llobregat, l’afectació ha estat menor,  tot i que han patit alguns desperfectes en magatzems a causa del vent, els camps han drenat bé. Cal destacar també alguna afectació important a Sant Joan Despí causada per la crescuda a del Riu Llobregat.

Els cultius més afectats per inundacions han estat els d’arrel, ceba, patata i pastanaga, entre d’altres, i alguns de  temporada com el calçot, que tot i que es podrà salvar la collita, seran de més baixa qualitat. Pel que fa a les afectacions pel vent, els cultius de la carxofa i les faves són els que més han patit la tempesta.

En acabar la reunió la presidenta ha declarat que una de les accions a seguir serà poder tenir en les properes setmanes, una reunió amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà,  per valorar i quantificar els danys causats per la tempesta Glòria i sol·licitar un pla de millora de les infraestructures hidràuliques per afrontar fenòmens com els que hem patit aquests dies, i que s’haurà de treballar conjuntament amb la Generalitat i l’Agència Catalana de l’Aigua. Així mateix, s’ha acordat elaborar un protocol d’actuació en casos d’emergència, que permeti millorar la comunicació entre administracions i actors en aquestes situacions.

En les seves declaracions, la Presidenta ha posat en valor el Parc Agrari, remarcant que és l’horta de l’àrea metropolitana, el 60% dels productes que es venen a Mercabarna provenen del Parc Agrari i que conta aproximadament amb 1.300 treballadors.

Així mateix, ha declarat també que les afectacions a tota la comarca són nombroses, i que tot i que la major afectació ha estat a nivell de subministrament elèctric, en aquests moments encara s’estan fent valoracions a nivell comarcal.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte