Potent inici de les activitats precongressuals del 5è Congrés de les Dones

El 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat va ser presentat oficialment per totes les alcaldesses de la comarca, la consellera de Dones i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, el passat mes de març. El context en que va ser presentat el Congrés, molt diferent al d’anteriors congressos, els àmbits de treball i l’augment de la visibilitat i la sensibilització envers les reivindicacions feministes després d’un històric 8 de març, ja feia preveure la importància d’aquest 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat.

L’inici de les activitats precongressuals organitzades per les subseus del 5è Congrés durant el mes de maig ha estat brillant, tant per la quantitat de persones que han participat com per la qualitat de les aportacions i propostes que es van formulant.

Cornellà de Llobregat va obrir el 10 de maig les activitats precongressuals amb la jornada “La representació del treball femení”, un acte on va ser presentat un muntatge audiovisual sobre testimonis i experiències del treball femení, realitzat per l’Observatori de les dones als mitjans de comunicació. A més a més, l’acte també va comptar amb un interessant diàleg entre les responsables d’igualtat dels sindicats UGT i CCOO al Baix Llobregat, i un posterior debat amb el públic assistent. Més de 120 persones van assistir a aquesta subseu.

La segona entitat en posar en marxa la maquinària del 5è Congrés va ser el Consell Esportiu del Baix Llobregat, i ho va fer abordant per primera vegada en un Congrés de Dones les desigualtats de gènere en l’esport, en una jornada que tingué lloc el 17 de maig a Sant Andreu de la Barca. La pràctica esportiva en edat escolar, els estereotips, la formació, el mercat de treball, els mitjans de comunicació, etc., les dimensions i particularitats de les discriminacions i desigualtats de les dones en un món històricament masculí i masculinitzat, que més d’hora que tard deixarà de ser-ho.

I tancant el maig precongressual, Sant Just Desvern va acollir el 29 de maig la jornada “Dones de ciències. Com o fem per ser molts més?”, abordant un altre dels eixos del 5è Congrés, les dones en el món de la ciència i la tecnologia. Una destacable taula rodona amb dones professores, investigadores i estudiants de carreres tècniques, abordant aspectes com la bretxa salarial, la conciliació i la coresponsabilitat, els treballs de cura, el sostre de vidre i la masculinització de certes modalitats científiques. Un debat necessari i molt enriquidor, que va concloure amb interessants propostes d’accions a desenvolupar des de l’àmbit local, com per exemple apostar per realitzar petites accions a nivell municipal que servissin d’exemple per construir una societat més igualitària.

I el mes de juny arrenca amb les subseus de Castelldefels, Sant Feliu de Llobregat, UGT Baix Llobregat i Viladecans. Consulteu tota l’activitat del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat aquí.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte