Presentació de les conclusions del 5è Congrés de les Dones a Castelldefels i Gavà

Castelldefels i Gavà han estat els municipis del Baix Llobregat que han acollit, fins el moment, els actes de presentació al territori de les conclusions del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, celebrat els dies 26 i 27 d’octubre de 2018 a Castelldefels.

Aquests actes han estat organitzats en el marc del Dia Internacional de les Dones, i han permès fer el retorn de les conclusions del Congrés a moltes de les persones que van poder participar, bé formant part de les delegacions d’aquests municipis, bé participant en alguna de les subseus que es van celebrar.

El document presentat recull les conclusions i propostes de les 7 comissions de treball del Congrés: 

1. Transversalitat de gènere a les polítiques públiques.

2. Economia feminista.

3. Dones Tech.

4. Perspectiva de les dones als mitjans de comunicació.

5. Violències masclistes.

6. Assetjament sexual.

7. Esport femení.

 

Moltes de les conclusions i propostes van ser treballades o proposades a més d'una comissió, i juntament amb d'altres idees que es consideren indispensables per continuar avançant cap a la igualtat real i efectiva entre dones i homes, conformen les 9 idees força del Congres: 

1. Polítiques públiques feministes.

2. Sensibilització i mobilització front el neoliberalisme i el masclisme.

3. L'accelerador social per a la corresponsabilitat i el balanç social de les empreses.

4. Eliminació de les violències masclistes i sexuals.

5. La deshumanització de la societat.

6. Sororitat.

7. Espais de decisió i sectors estratègics.

8. Formació.

9. Comunicació.

El dia 6 de març, la sala d’actes de la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels, va acollir l’acte de presentació de les conclusions, amb la presència de Maria Miranda Cuervas, alcaldessa de Castelldefels, Alejandro Company Hernández, regidor d’igualtat i Vicky Castellanos Núñez, consellera de dones del Baix Llobregat. L’acte va començar amb la projecció d’un vídeo realitzat pel teixit associatiu de Castelldefels, i van ser les dones que formen part del Consell Municipal de Dones les encarregades d’explicar les conclusions de les diferents comissions de treball del Congrés, a les que van assistir formant part de la delegació de Castelldefels. L’acte va finalitzar amb una performance del grup Artdefels, que també va participar al Congrés.

D’altra banda, Gavà va organitzar una trobada feminista amb l’objectiu de presentar i debatre les conclusions el passat dimecres 13 de març al nou Espai Sant Jordi. Amb la presència de Raquel Sánchez Jiménez, alcaldessa de Gavà, Gemma Badia Cequier, regidora d’Igualtat i Vicky Castellanos Núñez, consellera de Dones del Baix Llobregat.

Amb la voluntat de continuar apropant les conclusions del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat als municipis de la comarca, el proper dimecres 27 de març es portarà a terme una nova presentació al Consell de Dones d’Abrera.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte