Presentades les conclusions del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

La seu del Consell Comarcal va acollir ahir dilluns 27 de març, l’acte de presentació de les conclusions del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, document que fa un recull des d’una perspectiva global i contemplant totes les seves fases: impuls, presentació, subseus i Congrés.

De la mà de les alcaldesses del Baix Llobregat, s’han posat en relleu les idees força que marcaran les polítiques feministes de la comarca els pròxims anys, idees que destaquen pel seu caire transversal en els àmbits treballats, per haver aparegut repetidament en els debats i documents, o bé pel seu pes de cara a la definició de futures línies de treball.

  1. We are one – Som una – Somos una
  2. Polítiques públiques feministes i transversals
  3. Ni un pas enrere
  4. Prou violència masclista
  5. Trenquem estigmes sobre la sexualitat, alliberem-nos de la violència
  6. Salut i benestar emocional, la ciència de la diferència
  7. Maternitat i feminisme, siguem protagonistes
  8. Feminitzem el futur del treball
  9. Ens volem lliures i sorores

El 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat ha portat el debat feminista arreu de la comarca durant els 8 mesos previs a la seva celebració, ha situat les desigualtats de gènere a la quotidianitat dels municipis i ha promogut el seu trasllat a l’agenda política.

El document de conclusions és un recull de les aportacions de totes les expertes, professionals, entitats, ajuntaments, i de les més de 1500 dones i homes feministes que han participat en el congrés.

El 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat ha significat el retrobament del moviment feminista de la comarca després de la pandèmia, un retrobament esperat i necessari, tant a nivell individual com col·lectiu. Sota el lema #weareone #somuna #somosuna, un crit de sororitat, el Baix Llobregat es referma com una comarca feminista que més d’hora que tard serà plenament igualitària.

Aquest és el compromís i la força d’aquest Congrés i d’aquesta comarca, feminisme transversal, inclusiu i intergeneracional, que no deixa a ningú enrere. Feminisme com a base d’una societat més justa i igualitària, respectuosa, tolerant i oberta. Feminisme sempre i a tot arreu, per a construir una societat lliure, justa i de pau.

Document de les conclusions del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte