Primera Comissió Tècnica del Consell de Salut

El divendres 26 d’abril va tenir lloc la primera comissió tècnica del Consell de Salut del Baix Llobregat per conèixer i realitzar una anàlisis actualitzada de la situació dels serveis de salut de la comarca.

La sessió va comptar amb representants del Cat Salut, de l’Institut Català de la Salut, de la Mútua de Terrassa i de l’Agència Catalana de Salut que van donar una pinzellada dels recursos i programes desplegats a la comarca així com un resum dels plans estratègics i dels principals reptes pendents a treballar.

En Carles Oliete, tècnic del Cat Salut va presentar el resum del Pla estratègic i es va donar una panoràmica dels recursos a la comarca. En Àngel Jover, doctor, director d'Atenció Primària Costa Ponent de l’Institut Català de la Salut, va fer incidència en la seva preocupació per reduir els temps d’espera en l’atenció al pacient i va explicar la nova estructuració dels recursos posant al centre l’Atenció Primària. En Carles Martí Sierra, director del CAP d’Olesa de Montserrat i la Nuria García Cela, responsable d’infermeria, en representació de la Mútua de Terrassa, van exposar l’experiència al seu centre fent èmfasi en la prescripció social de rescursos de proximitat. La Cristina Pérez Carbí, sub-directora regional a Barcelona de l’Agència Catalana de Salut va parlar de la seva organització i quins programes despleguen a nivell de prevenció i promoció de la salut així com a nivell epidemiològic.

Les persones representants de les entitats i administracions que formen part del Consell de Salut, van poder plantejar aquelles qüestions relatives a la salut sobre les que tenen més inquietuds, en relació als seus municipis o a les polítiques establertes. Van sorgir temes com les malalties minoritàries i el seu abordatge en un futur, la contractació de personal sanitari per part de l’Institut Català de la Salut o la importància i rellevància que pren la salut comunitària, destacant-ne la feina que fa el personal tècnic municipal en aquest sentit.

Aquesta comissió té per objectiu realitzar un seguiment de les principals preocupacions en els diferents àmbits de salut a nivell comarcal, així com dels plans i recursos de salut desplegats en el territori.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte