Primera sessió de treball entre professionals de la comarca per a la creació d'una xarxa PIDCES Comarcal

Professionals de joventut d'11 municipis de la comarca s'han reunit en una primera trobada per iniciar el procés de creació d'una xarxa PIDCES comarcal. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal establir un espai de col·laboració i intercanvi d'experiències que serveixin com a banc de recursos compartit entre professionals dedicats a la informació i dinamització juvenil que ofereixen el servei PIDCES de dinamització i informació als centres de secundària.

Fa més de deu anys que el programa PIDCES (Punts d'Informació i Dinamització en els Centres d'Educació Secundària) es va començar a desenvolupar a alguns municipis de la comarca a través de les àrees de joventut, amb l'objectiu de fer arribar la informació juvenil a un major nombre de joves. La metodologia, que en els inicis es basava principalment en la descentralització del Punt d'Informació Juvenil, ha anat evolucionant fins a incloure també activitats de dinamització, participació i sensibilització. És en aquest context en què ha pres força la proposta sorgida pels mateixos tècnics i tècniques de joventut de la comarca de crear una xarxa comarcal on els i les professionals puguin compartir recursos i experiències.

En aquesta primera trobada, el conseller de Joventut, Víctor Flores, ha donat la benvinguda a totes les persones assistents i ha reivindicat la importància de la figura dels i les professionals dedicats a la informació i dinamització juvenil com a element clau per fer arribar als i les joves tota aquella informació que els hi pot resultar d'interès i que pot afavorir el seu procés d'emancipació. Posteriorment, les persones participants s'han presentat i han explicat de quina manera s'està treballant el programa PIDCES als seus respectius municipis. També s'han establert els fonaments inicials per al desenvolupament de la xarxa, incloent-hi la definició dels objectius principals, l'estructura organitzativa i les principals necessitats a tenir en compte. Entre els acords inicials establerts durant la trobada, destaquen la creació d'un espai en línia per facilitar l'intercanvi d'informació i recursos entre els municipis participants i l'organització periòdica de reunions per treballar de manera interconnectada.

Aquesta iniciativa respon a la voluntat de millorar significativament la resposta que s'ofereix des de la perspectiva comarcal en la prestació d'aquest tipus de serveis d'informació al jovent, construint espais de suport i col·laboració entre municipis. Uns espais que reverteixen de manera directa en la qualitat de l'atenció a les persones joves de la comarca, en tant que possibilita la compartició de recursos, aporta valor a la feina dels i les professionals que treballen desenvolupant el programa PIDCES (una tasca que en la majoria dels municipis assumeix una única persona) i permet una millor coordinació i planificació de la informació i de les activitats que s'ofereixen per poder abordar les necessitats de les persones joves de manera integral.

Per a més informació podeu escriure a joventut@elbaixllobregat.cat.

 

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte