Primera Taula Comarcal de Joventut d'aquesta legislatura

Dijous 28 de novembre ha tingut lloc la primera trobada de la Taula Comarcal de Joventut de la legislatura 2019-2022, un òrgan de participació, debat i intercanvi d’experiències, que esdevé imprescindible per a l’orientació de les actuacions que es desenvolupen des del servei de joventut amb perspectiva comarcal. L’experiència i el coneixement dels/les regidors/es de joventut i del personal tècnic dels ajuntaments són recursos inestimables per garantir la cohesió territorial i desenvolupar accions comarcals coherents amb les necessitats de la població jove del conjunt del territori.

Aprofitant aquesta ocasió, la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, ha obert la sessió, donant la benvinguda a les persones assistents i podent, així, conèixer directament la xarxa de professionals de joventut del territori i els càrrecs electes que estan al capdavant de les àrees de joventut dels ajuntaments del territori. La sessió també ha comptat amb la participació de la consellera comarcal, Clara Quirante Soriano, el diputat delegat de joventut de la Diputació de Barcelona, Javier Silva Pérez, i la coordinadora territorial de joventut a Barcelona, Laura Ribalaiga i Prats.

En conjunt, les seves intervencions han anat orientades a l’exposició del marc de col·laboració que les diferents administracions ofereixen als municipis en l’àmbit de la joventut. També s’ha emfasitzat el reconeixement de la població jove com a motor del present, reivindicant una mirada sobre la joventut que superi el paradigma d’aquesta com a ciutadania del futur. A més, s’ha verbalitzat el compromís per al treball en xarxa, on la transversalitat i la interseccionalitat tinguin un rol cabdal a l’hora de pensar polítiques que interpel·lin al conjunt de la població jove, amb tota la seva diversitat i heterogeneïtat.

A continuació s’ha compartit amb la xarxa de professionals de la comarca l’estat actual en què es troba el procés d’elaboració del Pla Comarcal de Joventut 2020-2023, el qual representarà el document de planificació estratègica que emmarqui i orienti l’actuació del Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat prevista per als pròxims anys. Per això, s’ha volgut subratllar l’interès del Servei Comarcal de Joventut en escoltar als municipis per a establir prioritats i noves maneres de fer polítiques de joventut.

Finalment, s’ha convidat als/les regidors/es i tècnics/ques de joventut del territori a proposar temàtiques per a la que serà la catorzena edició de la Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat així com s’ha animat als municipis assistents a oferir-se per a acollir-la.

Per tancar la trobada s’ha obert un torn de precs i preguntes en què han sorgit comentaris i valoracions per a la reflexió posterior, especialment en relació amb l’atenció psicològica a les persones joves, al foment de l’associacionisme i la participació juvenil i a la necessitat de crear i compartir noves estratègies i eines per continuar treballant, amb i per a les persones joves, en un context de digitalització com l’actual.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte