Primera Taula de Mobilitat del Baix Llobregat

El dimecres 6 d’abril ha tingut lloc la primera Taula de Mobilitat del Baix Llobregat, un espai de resolució de problemes, vinculats a la mobilitat, a partir de la interlocució i la trobada entre les administracions i entitats vinculades a mobilitat a la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, ha donat la benvinguda a aquesta primera Taula, incidint en la important feina què realitza el Consell Comarcal amb la gestió del transport escolar i del transport adaptat, així mateix ha manifestat que “pel que fa a la mobilitat en general, on no tenim competències, la nostra contribució en positiu és contribuir a la coordinació entre administracions, en un entorn complex com el nostre.

A continuació, la consellera comarcal de Mobilitat, Laia Flotats, ha explicat el funcionament de la Taula i ha posat l’accent en què “tenim 22 municipis metropolitans i 8 que no ho són, i això genera necessitats de coordinació i millora de la governança en la mobilitat entre les diferents administracions”.

Seguint amb l’ordre del dia, s’han presentat els resultats més rellevants de l'estudi de Millora del Transport Públic per Carretera al Baix Llobregat, per part d'en Marc Riera, tècnic del Consell Comarcal, i s’han presentat, per part de les entitats que gestionen transport a la comarca, les actuacions més destacades de millora de la mobilitat al Baix Llobregat.

Joan Mª Bigas, director de l'Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB i Benjamí Cubillo, Subdirector General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, han incidit en les millores en diferents línies de bus, així com en l’aplicació del desplegament de les millores recollides en l’estudi.

Per la seva banda, Paloma Sánchez, responsable de l'Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat viària Local de la Diputació de Barcelona ha destacat les millores en carreteres de la Diputació i en carrils bici. Des de l’ATM, el responsable de mobilitat, Lluís Alegre ha presentat el Pla Director de Mobilitat i l’Observatori de la Mobilitat de Catalunya.

El responsable de la demarcació de carreteres de l'Estat a Catalunya, Vicente Vilanova, ha explicat les actuacions que tenen previstes, destacant la connexió de la C-32 amb la Ronda Litoral, i tres millores d’interconnexió entre municipis de la comarca separats pel riu Llobregat, entre l’A2 i l’AP2.

Per part de l’AMTU, el director general, Joan Serra, ha informat dels treballs que estan realitzant en temes de Transport Adaptat a la Demanda. La directora de rodalies de Catalunya Renfe, Mayte Castillo, ha detallat les actuacions que estan duent a terme per millorar la xarxa de rodalies, i el director de FGC Operadora, Oriol Juncadella, ha posat l’accent en l’aposta de Ferrocarrils per la intermodalitat i l’electrificació de la xarxa de busos per fer arribar usuaris i usuàries a les seves estacions.

A continuació, la consellera de Mobilitat ha donat pas al torn de preguntes, espai en el qual ajuntaments i entitats de la comarca han pogut preguntar a les administracions i entitats que gestionen mobilitat a la comarca, aquelles qüestions que afecten els seus municipis.

Per finalitzar, la consellera ha agraït l’assistència i la participació, a totes les persones assistents i ha tancat la sessió posant l’accent en la voluntat del Consell Comarcal de fer seguiment de totes les actuacions recollides a la Taula.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte