Primera Taula Tècnica Comarcal de Joventut del 2021

El proppassat dijous va celebrar-se la primera taula tècnica comarcal de joventut de l’any. Aquest és un espai de planificació i treball estable, que es reuneix periòdicament perquè les àrees municipals de joventut del territori participin en la definició i valoració de les actuacions que es duen a terme amb perspectiva comarcal. Aquest òrgan posa l’atenció en el vessant operatiu de les accions i hi aporta valor des del coneixement i l’expertesa adquirida sobre el terreny. La proximitat a la ciutadania que caracteritza els serveis i recursos municipals i la relació que s’hi estableix a través de l’atenció directa que s’hi presta, permeten identificar necessitats emergents de manera més àgil.

El 2020 ha estat un any excepcional i colgat amb un nivell d’incertesa altíssim, que ha obligat tothom a adaptar-se i a reinventar-se en molts sentits. Per això resultava especialment important, en aquest punt, incorporar el criteri dels i les professionals de joventut de la comarca en el procés de validació del Pla d’Actuació Anual del Departament Comarcal de Joventut pel 2021. La resposta per part de la xarxa de professionals de joventut del Baix Llobregat va ser, com ho és habitualment, extraordinària: 26 dels 30 municipis de la comarca s’hi van trobar. A més, també es va comptar amb l’acompanyament de la Direcció General de Joventut (representada per les dues tècniques referents territorials de la comarca).

Durant el desenvolupament de la Taula, la benvinguda a la qual va anar a càrrec de la consellera comarcal de Joventut, Clara Quirante, es va exposar la proposta de les línies clau que es planteja executar el Departament de Joventut del Baix Llobregat durant aquest any. Per recollir aportacions de la xarxa de professionals amb relació a diverses qüestions, es va emprar un mètode de votació en línia, el què va afavorir la participació del conjunt de persones assistents, facilitant i alleugerint el seguiment de la sessió.

A més, es va aprofitar aquest espai per compartir amb la xarxa de professionals noves iniciatives que estan començant a desplegar-se a la comarca i que, malgrat que no s’impulsen des del departament de Joventut sinó des de l’àmbit de l’impuls econòmic i el desenvolupament local, sí que integren una mirada transversal en la qual la promoció del benestar de la població juvenil hi té cabuda. Per precisar algunes d’aquestes oportunitats que s’obren al territori, es va comptar amb la intervenció de dos dels tècnics del Consell Comarcal involucrats en el desplegament del Pla de Reactivació socioeconòmica del Baix Llobregat.

Finalment, es va obrir un torn obert de paraula perquè els i les professionals poguessin fer suggeriments, comentar altres qüestions del seu interès, interpel·lar-se les unes a les altres i debatre i compartir certeses i dubtes sobre la situació actual i la que s’atansa.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte