Primera trobada per constituir la Taula per a la Inclusivitat al Baix Llobregat

La Taula per a la Inclusivitat pretén ser un espai de participació per debatre i generar propostes d’acció en xarxa que afavoreixin la inclusió de les persones amb diversitat funcional.

La seu del Consell Comarcal ha acollit avui la primera trobada per constituir la Taula per a la Inclusivitat del Baix Llobregat, com a espai de participació per debatre i generar propostes d’acció en xarxa que afavoreixin la inclusió de les persones amb diversitat funcional.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, ha donat el tret d’inici a aquesta jornada, fent èmfasi en els valors comarcals basats en la priorització dels drets de les persones, i en la visió comarcal encaminada a aportar solucions eficients i eficaces en l’aplicació de polítiques socials, sense deixar a ningú en un segon pla. “És un dels reptes del segle XXI, generar territoris inclusius que ajudin a les persones a superar les seves dificultats per accedir al conjunt de drets i de serveis amb les mateixes oportunitats”, ha assenyalat.

L’objectiu d’aquesta primera jornada ha estat el de compartir les polítiques inclusives que s’estan realitzant als diferents municipis de la comarca, així com les necessitats prioritàries que presenta la ciutadania amb diversitat funcional, per acabar definint entre tots i totes, la taula d’Inclusió Comarcal que volem a la nostra comarca.

Així, la consellera comarcal d’Inclusivitat, Olga Campos Berlanga, ha dinamitzat un espai en el qual ajuntaments i entitats participants en la jornada, han pogut presentar les polítiques inclusives dels seus municipis, així com exposar les necessitats a cobrir i com consideren que hauria de ser aquesta Taula Comarcal per a la Inclusivitat. “Aquesta jornada pretén ser una primera aproximació a bones pràctiques vinculades a la inclusió, i definir els aspectes prioritaris per on la taula hauria de començar a treballar”, ha destacat.

El conseller d’Acció Social, José A. Monteagudo Urgell, ha tancat aquesta trobada posant en valor el Consell Comarcal com a gran productora de serveis mancomunats, i amb el compromís ferm de crear prompte aquesta Taula per a la Inclusivitat, que ha de ser un espai per a la reflexió, per a conèixer noves polítiques, per innovar, per escoltar als i les diferents participants i estar al dia de les noves necessitats i de les noves formes d’actuar. “Un espai d’aprenentatge i de col·laboració, que sigui útil, àgil i eficient. Un espai que es vagi construint entre tots i totes i que sentim que podem aportar i que ens aporta”, ha apuntat.

En aquesta primera sessió han participat representants polítics i tècnics dels ajuntaments de la comarca, dels sindicats CCOO Baix Llobregat i UGT Baix Llobregat, de les patronals PIMEC i AEBALL i de diferents entitats del territori.

La creació de la Taula per a la Inclusivitat del Baix Llobregat està emmarcada en el Pla d’Actuació Comarcal del Baix Llobregat 2019-2023, dins l’eix estratègic 1. Recuperació social, territori saludable i serveis a les persones. Comarca feminista.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte