Primera trobada de la XARXA ESCOLTA JOVE

El dimarts 16 de maig es va celebrar la primera trobada de la Xarxa Escolta Jove del Baix Llobregat, un espai d’intercanvi, suport i aprofitament que genera el Servei Comarcal de Joventut per als i les professionals que impulsen l’Escolta Jove.

La pandèmia de la COVID-19 va provocar un impacte negatiu en el desenvolupament dels i les joves. S’ha observat un decrement en l'emancipació juvenil, un alt abandonament escolar i una gran temporalitat en els llocs de treball per a aquest grup de població. Els comportaments i situacions de risc es van agreujar durant aquesta crisi sanitària; es va registrar un augment del 30,3% en atacs d'ansietat o pànic en joves de 18 a 24 anys, enfront del 15,8% de la població en general.

En aquest context, treballar des de la proximitat dels governs locals pot ajudar a abordar les vulnerabilitats específiques d'aquest col·lectiu. El Programa Escolta Jove de l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona té com a objectius reforçar els serveis locals de joventut, proporcionant personal competent i recursos econòmics per ampliar l'atenció i millorar el desenvolupament del jovent. També ofereix acompanyament i capacitació als i les professionals locals, així com l'elaboració de materials i l'establiment d'indicadors per avaluar el programa.

Aquesta iniciativa va començar com a prova pilot l'any 2022 en municipis amb més de 20.000 habitants, amb l'objectiu de millorar-la i implementar-la en els pròxims anys si es considera apropiada. Això permetrà avaluar l'impacte en la població jove i utilitzar els instruments habituals de la Diputació de Barcelona per a la seva continuïtat.

Així doncs, actualment comptem amb una xarxa d’aproximadament 25 professionals que impulsen l’Escolta Jove des de diversos municipis. Entre altres tasques, es destaca la seva actuació com educadores de carrer, presència als Instituts, les coordinacions amb agents i serveis de cada territori i fins i tot l’atenció directa en temes de suport psicològic, laboral o educatiu.

Des del Servei Comarcal de Joventut es continuaran organitzant trobades per tal de poder generar espais d’intercanvi, formació i suport per tal d’enriquir la xarxa Escolta jove de la comarca i generar noves estratègies per assolir els objectius del programa, donant respostes integrals i de qualitat per tal de millorar la salut emocional dels i les joves del Baix Llobregat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte