Professionals de joventut de la comarca col·laboren en l’elaboració del nou Pla Comarcal de Joventut

Des del Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat (SCJ) s’està treballant en l’elaboració del Pla Comarcal de Joventut 2020-2024. Aquest és un document de planificació estratègica clau, que orienta l’actuació del SCJ en el curt i mitjà termini i que contribueix a la seva funció de vetllar perquè, a la comarca, es duguin a terme amb nivells de qualitat homogenis els serveis i les activitats complementàries en matèria de joventut dels ajuntaments. Esdevé, per tant, un instrument de referència que ajuda a mantenir un posicionament coherent entre l’acció desenvolupada des de l’administració i la realitat juvenil sobre la qual pretén incidir.

Durant els últims mesos, s’ha dut a terme una recerca substancial d’informació i s’ha realitzat una explotació estadística considerable per fer una aproximació a les característiques bàsiques de la població jove del Baix Llobregat. La diagnosi és una fase imprescindible en el marc d’elaboració del Pla que només pot ser exhaustiva si suma informació i coneixement procedent de diverses fonts. Per aquest motiu, els dies 27 de febrer i 5 de març es varen dur a terme dos grups de discussió amb els/les tècniques de joventut de la comarca.

Més de la meitat dels municipis del Baix Llobregat hi van participar, el que posa en relleu el compromís de la xarxa de professionals existent en l’àmbit de la joventut. En ambdós espais les persones assistents van sumar la seva experiència professional i el seu coneixement sobre la realitat, el que facilitarà la interpretació de les dades ja recollides. A més, la seva col·laboració ajudarà al SCJ a definir una imatge global de les polítiques de joventut de la comarca i a acotar i prioritzar els eixos estratègics que han d’orientar les actuacions del Pla Comarcal de Joventut 2020-2024.

L’any 2018, a la comarca es comptabilitzaven 121.582 persones entre 15 i 29 anys. Amb la voluntat de construir un document de planificació estratègica comarcal que sigui el màxim de consensuat i coherent amb la realitat del territori, des del SCJ es va considerar que l’organització de dos grups de discussió esdevenia una acció indispensable.

La consellera comarcal de Joventut, Clara Quirante, va agrair personalment la disposició de les persones assistents en ambdues sessions. En aquestes trobades de reflexió i treball també hi va participar la tècnica de joventut de l’Oficina Jove del Baix Llobregat, dues tècniques de l’Agència Catalana de la Joventut i un tècnic representant de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte