Proposta de Pla Director per a la finca de Can Colomer

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, va mantenir una trobada amb  l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra i el regidor de Polítiques Agroforestals, Salvador Tugas, per valorar la proposta de contingut del Pla director en relació amb la finca de Can Colomer i el seu entorn.

Així mateix, des del Consell Comarcal es va plantejar un projecte d’economia social lligat a utilitzar els terrenys de la finca per a la producció de pèl·lets, un combustible sòlid, format a partir de la compactació de biomassa que prové de les explotacions i neteges forestals i de les indústries de la fusta a través de les restes i serradures, i també altres activitats com la silvicultura.

En la reunió també es va parlar de la col·laboració del Consell Comarcal, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i un conjunt d'entitats vinculades al sector forestal, per tal que  la finca Can Colomer pugui ser un espai on s'analitzin sistemes de gestió agroforestal de bosc mediterrani en context de canvi climàtic, en el marc d'un projecte europeu.

La finca de Can Colomer, ubicada al terme municipal de Sant Climent de Llobregat, és propietat del Consell Comarcal, tot i que constitueix una finca bàsicament forestal amb algunes activitats agrícoles i amb aprofitaments de tipus socials per part de veïns i entitats de Sant Climent.

Segons es va especificar a la trobada, qualsevol emplaçament urbanístic que se’n derivi de la finca no podrà afectar els projectes d’economia social i agroforestals plantejats.

Fins al moment, les actuacions realitzades en la finca han estan vinculades principalment a la prevenció d’incendis forestals, com la millora i el manteniment dels camins i infraestructura dels punts d’aigua per bombers, i els treballs de gestió forestal, executats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb qui es té un conveni de col·laboració per la gestió de la finca. D’altra banda, el Consell Comarcal és membre de l’Agrupació de Defensa Forestal Sant Ramon i dóna suport a la Federació d’ADF de la comarca.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte