Punts clau en la distribució i comercialització de l’oli d’oliva verge extra

El Consell Comarcal va organitzar ahir a l'Escorxador del municipi d'Olesa de Montserrat, una jornada amb l’objectiu de donar més eines i informació a productors i empreses vinculades a l’oli d’oliva verge extra del Baix Llobregat per definir millor la seva estratègia empresarial.

A la trobada es va parlar de l’experiència d’una cooperativa de la DO Siurana, que es posiciona en el mercat local i l’exportació, per conèixer i aprendre de la seva experiència, no només en la venda de producte, si no en vincular producte i territori. També des de l’empresa pública PRODECA, dedicada a promoure l’exportació d’empreses catalanes, es van explicar els punts clau per vendre oli d’oliva al mercat internacional.

Cal tenir present que a la comarca hi ha més de 480 hectàrees d’olivera de secà, que s’ubiquen principalment a la zona Nord del Baix Llobregat: Olesa de Montserrat, Collbató, Esparreguera i Abrera principalment.

Aquests conreus d’olivera tenen una importància cabdal: a nivell econòmic generen riquesa per la venda de l’oli, a nivell social confereixen una identitat a la comarca i són origen de festes, cultura, etc., i a nivell territorial i ambiental, afavoreixen el mosaic que ens fa més forts davant d’amenaces com els incendis forestals.

A Olesa de Montserrat, a més a més, hi ha la varietat autòctona Palomar o Olesana, amb un gust molt particular i excel·lents propietats organolèptiques, fruit de la qual s’obté un producte singular com l’oli de la Palomar amb potencial per créixer malgrat les dificultats que són moltes: manca de joves, manca d’aigua de reg i parcel·les planes, dificultats d’accés al mercat, danys de fauna salvatge, etc.

El Consell Comarcal va comptar amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa i del Parc Rural del Montserrat. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local

Imatges addicionals: 
Programa jornada comercialització oli oliva
Participació del conseller de Projectes Singulars, Joan Carles Martínez

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte