Rebuig i condemna per la mort d'una veïna de Viladecans, en un pressumpte nou cas de violència masclista

Aquesta tarda, més de 300 persones s'han sumat a la convocatòria feta per l'Ajuntament de Viladecans, per expressar el seu rebuig i condemna per la mort d'una veïna de la ciutat a mans de la seva parella. L'home, que ha estat detingut, presumptament va sotmetre a maltractaments a la dona i li va negar l'atenció quan ella va patir un atac d'hipoglucèmia fins que va morir, segons van informar els Mossos d'Esquadra. Els fets van succeir el 18 de juny, però s'han conegut una vegada enllestida la investigació policial.

L'alcalde Carles Ruiz i Novella ha llegit el següent manifest contra la violència masclista:

"L'Ajuntament de Viladecans vol mostrar un cop més el seu enèrgic rebuig a la violència masclista i condemna fermament el feminicidi de la nostra veïna el 18 de juny, presumptament a mans de la seva parella. En nom de tot el consistori volem expressar el nostre sentit condol a la família de la víctima.

La violència masclista ve generant un degoteig constant de dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles difícil de suportar, 44 dones en el que portem de 2019, 7 de les quals a Catalunya. Aquests darrers mesos han estat especialment cruents, amb una víctima mortal cada dos dies al mes de juliol i 4 dones en la darrera setmana de setembre. No podem oblidar tampoc l'impacte de la violència masclista en la infància que enguany deixa 32 menors orfes.

És urgent doncs, generar un front comú entre les institucions i la ciutadania per tal de garantir el dret de les dones a una vida lliure de violència tot denunciant que no podem fer cap pas enrere en la sensibilització i el desplegament dels recursos d'atenció, protecció i recuperació a les dones en situació de violència masclista i a les seves filles i fills. Així mateix, és necessari seguir fent especial incidència en la prevenció i la tolerància zero cap a qualsevol discurs que intenti invisibilitzar la gravetat de la situació.

L'erradicació de la violència només serà possible amb la implicació de la comunitat i el treball conjunt en xarxa de la societat civil i l'administració. La Generalitat de Catalunya ofereix en coordinació amb els municipis assessorament telefònic confidencial i gratuït. Tanmateix us recordem que l'Ajuntament compta amb un circuit d'atenció a dones i els seus fills i filles en situació de violència amb recursos especialitzats. Si us trobeu en aquesta situació o coneixeu alguna dona que necessiti ajuda podeu adreçar-vos a la Masia Can Palmer o trucant al telèfon abans esmentat que ofereix la Generalitat de Catalunya, el 900 900 120. Volem agrair especialment la intervenció i el suport que els Mossos d'Esquadra han realitzat i l'acompanyament que l'Institut Català de les Dones ens ha prestat des del moment que es va conèixer aquest cas.

A Viladecans diem prou a la violència masclista! No calles, no callem!"

Des del Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat, mostrem el nostre condol a familiars i amistats de la víctima, i fem una crida a tota la societat per abordar conjuntament i amb determinació aquesta xacra de la nostra societat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte