Recta final per a la celebració del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Avui ha tingut lloc la darrera Taula Política del Consell de les Dones, abans del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que tindrà lloc el 4 i 5 de novembre a l’Auditori de Cornellà de Llobregat.

La sessió que ha estat conduïda i presidida per la consellera de Feminisme, Vicky Castellanos Núñez, s’ha iniciat amb la presentació de l’Agenda Feminista, un projecte que neix de peticions rebudes per part dels ajuntaments de la comarca, i donarà visibilitat a totes les activitats feministes que s’organitzen als municipis arreu del territori.  A més de l’Agenda Feminista, també es posaran en marxa l’Agenda LGTBI i l’Agenda de Gent Gran del Baix Llobregat.

Un altre punt de l’ordre del dia ha estat el tancament de l’11a edició del Premi Literari Delta, coorganitzada per l’ajuntament de Sant Just Desvern i el Consell Comarcal, en la que han participat 17 ajuntaments.

La consellera ha informat que l’1 de desembre tindrà lloc l’acte de traspàs d’edició, de l’Ajuntament de Sant Just Desvern a l’Ajuntament de Viladecans, acte que se celebrarà a l’Atrium i que comptarà amb la participació de l’escriptora Carmen Posadas, que presentarà la seva nova novel·la.  

A continuació s’ha parlat de la 9a Marxa Contra la Violència Masclista, que com cada any, tindrà lloc el diumenge més proper al 25 de novembre, enguany el diumenge 27 al Parc Torreblanca.

A la marxa del 2021 es van sumar 25 municipis dels 30 que formen part del Baix Llobregat, organitzant un punt de sortida des del seu municipi, sumant-se al punt de sortida d’un altre municipi, o bé, assistint a l’acte final al Parc de Torreblanca.

Pel que fa al 6è Congrés de les Dones, la consellera ha agraït a tots els ajuntaments la seva implicació i compromís amb el Congrés, amb l’organització de nombroses subseus arreu del territori. Fins al moment s’han dut a terme 22 activitats, i hi han programades 13 més fins al 5 d’octubre. 

“Les subseus són una eina importantíssima per fer arribar el congrés a molta més gent de la que tindrà l’oportunitat de participar en el congrés. Són una eina fonamental per portar la reflexió sobre el feminisme a tot arreu, i això és el que hem fet des que el 2 de març tingués lloc l’acte de presentació del congrés” ha assenyalat la consellera.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte