Reptes de futur per a la nostra comarca

Benestar, Agricultura, Indústria, Xarxes Tecnològiques, Lluita Feminista, Objectius de Desenvolupament Sostenible, Burocràcia, Residu 0, Emergència Climàtica, Governança-Generositat, Automoció i Talent, sota l’acrònim Baix Llobregat, la Presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, va presentar ahir els principals reptes de l'entitat per aquesta legislatura.

En el desdejuni organitzat pel Fòrum Empresarial del Baix Llobregat, i acompanyada del president d’AEBALL, Santiago Ballesté, i el cinquè tinent d'alcaldia de l'Hospitalet, Jesús Husillos, la Presidenta va destacar entre les principals línies estratègiques, el desenvolupament agrícola i forestal. El Baix Llobregat té un sector agrari estratègic per la seva importància territorial, econòmica i social, com el Parc Agrari del Baix Llobregat i zones d’agricultura de secà i de muntanya al Nord de la comarca o a les Muntanyes del Baix.

Fomentar l’economia social i solidària és una altra de les línies estratègiques de treball a escala comarcal. La Presidenta va valorar l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat com a eina imprescindible per tal de consolidar un desenvolupament econòmic sostenible al territori. També va destacar el turisme com a vector clau de l’activitat econòmica de la comarca, el pes del sector turístic en el conjunt de l’estructura productiva de la comarca supera al pes que té aquest sector en l’Àmbit Territorial Metropolità i en el conjunt de Catalunya.

Pel que fa al futur impacte de la indústria 4.0 en el sector, va ressaltar que: es treballarà per capacitar al teixit empresarial davant aquesta transformació, fent especial incidència a les petites empreses de la comarca; en capacitar a la població ocupada, i potencialment a ocupar; i en conèixer l’impacte de la indústria 4.0 en l’economia del Baix Llobregat.

Una altra aposta del territori que va presentar és el Consell de la Formació Professional, nascut amb la finalitat de millorar la competitivitat de les nostres empreses, augmentar el valor de la formació professional i vetllar per la igualtat d’oportunitat, garantint un sistema de qualitat a la nostra comarca. En aquest sentit, va destacar l’elevada masculinització en les famílies industrials i de noves tecnologies i la feminització de les famílies d’imatge personal i atenció social i sociocomunitària.

Per acabar, va senyalar la mobilitat, i en concret el sector de l’automoció, com un altre dels vectors clau de l’economia de la comarca, posant en relleu les transformacions del sector i els reptes futurs de la mobilitat com una de les línies estratègiques de treball per al desenvolupament comarcal.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte