Reptes de la Formació Professional al Baix Llobregat

El president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, va participar el passat divendres, en la presentació de la jornada “Reptes de la FP del Baix Llobregat” que va estar promoguda per Pimec Baix Llobregat -L’Hospitalet. L’objectiu principal de la mateixa va estar constituir un punt de trobada entre els centres de formació professional del Baix Llobregat per tal de reflexionar sobre el seu paper en l’ajust de l’oferta i la demanda.

Joan Soler, Vicepresident de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Juan Antonio Fernandez, president del gremi d’instal•lacions i Cinta Daudé, regidora de Promoció Econòmica de Sant Feliu de Llobregat van destacar la importància de treballar conjuntament, compartir i generar sinergies de millora entre els centres del territori, i fomentar les aliances entre els centres de formació i les empreses.

Josep Perpinyà va posar en valor la necessitat d’adaptar-se als canvis externs i als nous requeriments professionals, i en aquesta línia va anunciar la Constitució del Consell de la Formació professional del Baix Llobregat.

El Consell de la Formació Professional serà un òrgan en el que participaran els ajuntaments de la comarca, Serveis Territorials d’Ensenyament Baix Llobregat, els sindicats UGT i CCOO Baix Llobregat, Pimec Baix Llobregat-l’Hospitalet, AEBALL, UPC- Castelldefels, Innobaix, la Diputació de Barcelona, Fapac- Baix Llobregat i els Departaments de Treball i Empresa de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de contribuir a l’ajust entre la formació professional i les necessitats actuals i futures del territori mitjançant un sistema de governança compartida.

La jornada va comptar amb la participació de Jordi Ficapal, president del Consell Català de Formació Professional,  que va tractar l’evolució i futur del sistema de Formació i Qualificació Professional a Catalunya, i en la que es van detallar nous requeriments del teixit productiu, on la robòtica i l’automatització  tenen un paper important.

Seguidament va tenir lloc la taula rodona de bones pràctiques en matèria de Formació Professional. La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, va ser l’encarregada de cloure la sessió.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte