Reunió del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí

El passat 24 de febrer es va celebrar, a la Nau Gaudí de Mataró, la reunió ordinària del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí. Aquest consell té com a objectiu principal vetllar per la conservació, l’estudi i la posada en valor del patrimoni gaudinià. Per assolir aquesta fita, els actuals gestors de les obres de l’arquitecte treballen conjuntament per preservar i difondre el seu llegat.

El Consell Gaudí està format, a més dels diferents gestors públics i privats de les obres de Gaudí a Catalunya, per un conjunt d’entitats, institucions i administracions que tenen un reconegut coneixement i lligam amb l’obra d’Antoni Gaudí, i presidit per la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta darrera reunió, entre d’altres temes, es va presentar l’avanç del Pla estratègic 2021-2026 que s’ha estat treballant des d’una comissió de gestors tècnics. Aquest Pla estratègic parteix d’una anàlisi de les activitats desenvolupades en el període comprés entre el 2014 i el 2019, per passar a fer una diagnosi de la situació actual, i una concreció del que han de ser la missió, els objectius generals i les línies estratègiques de futur, per aquest nou.

En els propers mesos la comissió de gestors tècnics del Consell Gaudí acabarà d’elaborar aquest nou pla estratègic, on es contemplarà un conjunt d’accions i projectes que permetin assolir les fites plantejades.

A més, la finalització d’aquest nou període de treball coincideix amb el centenari de la mort de d’Antoni Gaudí, motiu pel qual, tant des del Consell Gaudí, com des dels diferents gestors, es realitzaran diferents actes i activitats per commemorar aquesta efemèride.

Al llarg de la sessió també s’ha fet balanç de les actuacions realitzades pel Consell Gaudí des de la seva posada en marxa, entre les que destaquen la creació de la pàgina web Portal Gaudí i la realització de seminaris anuals per propiciar l’intercanvi d’experiències i estratègies entre els diferents membres que composen el consell.

La sessió ha estat presidida per la consellera de Cultura, la senyora Mariàngela Vilallonga Vives, i ha comptat amb l’assistència, com a vocal del Consell Gaudí, de la presidenta del Consorci de la Colònia Güell i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Sra. Eva M. Martínez Morales.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte