S’impulsa un nou Servei d’Atenció Integral (SAI)

S’impulsa un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI a la comarca del Baix Llobregat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signaran, han signat un acord que permetrà impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI. El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. 

El SAI- Baix Llobregat tindrà com a objectius principals visualitzar  la realitat  del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere, principalment en els municipis de menys de 20.000 habitants. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI, dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGTBIfòbia.
 
La seva finalitat és incrementar la coordinació institucional de les accions locals i territorials, per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos.

A l’acte de signatura han assistit el President del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, la Consellera de les Dones, Gent Gran i LGBTI, Vicky Castellanos, la Directora d’igualtat del Departament d’Afers Socials i Família, Mireia Mata, i els/les regidor/es de LGBTI, serveis socials, igualtat i joventut, així com cossos de seguretat, agents i entitats que actuen en aquest àmbit al territori.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte