S’incrementen els ajuts de menjador escolar per al curs 2023-2024 al Baix Llobregat

El Consell Comarcal ha atorgat un total de 12.640 ajuts de menjador escolar per al curs 2023-2024, el que suposa un increment de 1.000 beques més que el curs anterior, destinant un total de 12,7 milions d'euros pel curs escolar que acaba de començar.

Augmenta també la demanada d'ajuts a la comarca arribant fins a les 19.402 sol·licituds, el que indica una continuïtat a l'alça que es va iniciar fa més d'una dècada. La precarietat laboral, els efectes d'una crisi econòmica derivada de la COVID seguida d'un conflicte bèl·lic que ha provocat una pujada dels preus de matèries primeres, i afegit a una pujada del tipus d'interès hipotecari, situen a una part important de la població en situació de vulnerabilitat.

Cal destacar que s’ha millorat la quantia de l'ajut, donant així resposta a una de les reivindicacions del Baix Llobregat, i prop de 7.000 alumnes han passat de percebre un ajut del 70% a un ajut del 100% del cost del menjador escolar. Aquestes famílies tenien moltes dificultats per poder abonar el 30% restant, i en molts municipis de la comarca eren els ajuntaments qui havien de fer front aquesta despesa. 

El conseller comarcal d'Educació, Just Fosalva, incideix en la necessitat de continuar treballant en favor dels ajuts de menjador escolar conjuntament amb les administracions catalanes, i “fer que l'espai de menjador escolar sigui reconegut com un espai educatiu i pedagògic, on a part d'aprendre i adquirir hàbits saludables, sigui un espai integrador, de diversitat i d'igualtat.

Al llarg del mes de setembre les famílies podran presentar la documentació requerida en cas de denegació de l'ajut, i es podran presentar durant tot el curs escolar, noves sol·licituds d'ajuts per nova matriculació o per situacions de necessitats socioeconòmica.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte