S’incrementen les sol·licituds d'ajuts de menjador escolar per al pròxim curs 2022-2023 a la comarca del Baix Llobregat

El dilluns 16 de maig, va finalitzar el termini ordinari de presentació de sol·licituds d'ajuts de menjador escolar per al pròxim curs 2022-2023, en el que s’han registrat un total de 15.200 sol·licituds, un 12% més que les registrades a l’inici del curs 2021-2022. 

Tot i que, pròximament es comptabilitzaran les sol·licituds tramitades en paper per part de les famílies que no disposen de mitjans electrònics, i que són mecanitzades informàticament pels ajuntaments, s'estima que el nombre d'aquestes podrien oscil·lar entre les 3.000 i 3.500, el que provocaria que la demanda total fos superior a les 18.000 sol·licituds.

A la xifra final, s'hauran d'afegir a més, els ajuts dels infants refugiats de la guerra d'Ucraïna, que es tramitaran seguint el Protocol establert pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Cal destacar el treball en xarxa que es realitza a la comarca en el procés de convocatòria dels ajuts de menjador escolar, en el que col·laboren els centres escolars, informant les famílies de la convocatòria, i els ajuntaments, vetllant perquè les famílies més vulnerables accedeixin als ajuts, especialment les que estan en seguiment o intervenció social. Una tasca interadministrativa que el conseller d’Educació, Jordi Gil, valora molt positivament pel fet que es puguin augmentar considerablement les demandes online, “un element que ha funcionat molt bé” afirma.

L’increment de sol·licituds, però, podria indicar una continuïtat en la tendència a l'alça en l'evolució de la demanda dels ajuts de menjador escolar, iniciada a partir de crisi econòmica de l'any 2008 i que s’ha aguditzat amb la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19, i pels efectes de la guerra d'Ucraïna.

“Un augment de sol·licituds de beques de menjador escolar molt preocupant“, declara el conseller d’Educació, “ja que és un indicador que reflecteix una situació socioeconòmica molt complicada a la nostra comarca”, apunta. Així mateix, el conseller incideix en què “cal treballar per millorar la situació socioeconòmica de les famílies baixllobregatines, i sobretot de les famílies més vulnerables per augmentar el seu nivell de renda i que aquestes persones puguin tenir una vida molt més digna i no hagin de dependre constantment de les ajudes de l’administració”.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte