Sant Climent de Llobregat, Castellví de Rosanes, Vallirana, Collbató i Begues reben la visita de la consellera comarcal de Joventut

Les últimes setmanes la consellera comarcal de joventut, Clara Quirante, ha intensificat el ritme de visites a municipis de la comarca. És així que recentment s’ha reunit amb els equips tècnics i polítics de Sant Climent de Llobregat, Castellví de Rosanes, Vallirana, Collbató i Begues.

Aquest apropament directe a pobles i ciutats de la comarca és de gran utilitat per a conèixer les línies d’actuació prioritàries que, en matèria de polítiques de joventut, es treballen al Baix Llobregat. A més, les reunions politico-tècniques permeten recollir necessitats i propostes dels equips locals de joventut. Al seu torn, la consellera comarcal aprofita l’avinentesa per explicar la feina que es duu a terme des del Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat i l’Oficina Jove, i posar al servei de les àrees locals el suport i acompanyament tècnic disponible al Consell Comarcal.

Malgrat l'heterogeneïtat sociodemogràfica del territori i la complexitat de l’àmbit de joventut, hi ha alguns reptes compartits: com ara la dispersió poblacional (que dificulta a vegades l’apropament a les persones joves), el foment del sentiment de pertinença, la disponibilitat de recursos, i l’oferta d’accions i activitats prou atractives per retenir el jovent i connectar-los amb els serveis específics. 

A més, les seqüeles del confinament i de les restriccions que vàrem experimentar amb posterioritat encara perduren en algunes esferes. Moltes conseqüències han impactat directament en la vida d'adolescents i joves, però també en la manera com es relacionen amb els equipaments i recursos juvenils i els equips humans que els dinamitzen. Aquesta situació afegeix un grau de complexitat a la tasca dels i les professionals de joventut que, diàriament, treballen el vincle amb les persones i les acompanyen en els processos d’emancipació des d’àmbits tan diversos com la salut, el treball, l’educació, l’habitatge o la mobilitat internacional.

Des del Consell Comarcal de Baix Llobregat es coneix la professionalitat de la feina desenvolupada pels equips locals de joventut, els quals desenvolupen una feina imprescindible per fomentar la igualtat d’oportunitats entre les persones joves de la comarca i impulsar sengles processos d’emancipació.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte