Sara Berbel Sánchez i Estrella Montoliu Duran, referents del feminisme a Catalunya, inauguraran el 6è Congrés de les dones del Baix Llobregat

L’Auditori de Cornellà ha estat l’escenari aquest matí de la presentació als mitjans de comunicació de les conclusions i del programa del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que tindrà lloc a Cornellà de Llobregat, els pròxims 4 i 5 de novembre.

La presentació ha anat a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, la consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos Núñez, i la tinenta d’alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut, Joana Piñero Romera.

La consellera de Feminisme, Vicky Castellanos, ha obert la roda de premsa posant en valor el treball precongressual que s’ha dut a terme des que les alcaldesses de la comarca van presentar el 6è Congrés el 2 de març. La consellera ha agraït a ajuntaments, entitats, sindicats i partits polítics la seva implicació que ha fet possible la realització de 35 subseus per tota la comarca.

Un treball que ha estat molt intens, però alhora molt emocionant i en el que han participat prop de 1.500 persones. Així mateix, ha subratllat que més de 500 persones participaran en el Congrés aquest cap de setmana, “un dels nostres objectius és la participació, i ara com ara, ja ho hem aconseguit” ha destacat la consellera.

D’altra banda, ha subratllat que les conclusions de totes les subseus, formaran part dels documents marc de les 6 comissions de treball organitzades pel congrés, i ha remarcat que  “com a resultat del congrés i de les conclusions de les comissions de treball, el Baix Llobregat tindrà el seu full de ruta feminista per als pròxims quatre anys i es veurà plasmada en el 5è Pla Transversal de Polítiques Feministes”

Quan es compleixen vint anys del primer congrés de les Dones del Baix Llobregat i 5 congressos després, el moviment feminista del Baix Llobregat es posa de nou en marxa per fer sentir la seva veu, mostrar la seva força i denunciar que encara falta molt per arribar a la plena igualtat.

Un objectiu comú amb l’Ajuntament de Cornellà i pel qual encara s’ha de treballar molt”, ha destacat l’alcalde, Antonio Balmón, que ha insistit “la igualtat no està assolida i per això és important espais com el Congrés, de trobada, d’anàlisi i de reivindicacions per aconseguir uns drets que són incontestables”.

Tal com van presentar les alcaldesses de la comarca el dos de març, sis comissions de treball marcaran les línies de treball d’aquest Congrés, Trajectòries Vitals, en la que prop de 100 persones donaran resposta a com desenvolupar en igualtat les trajectòries professionals i vitals de les dones, comissió de la qual ja s’han organitzat 9 subseus en tota la comarca.

Sobre les escletxes de gènere es treballarà en la comissió Dones en el treball del futur, de la que també s’han organitzat 9 subseus al territori, i el nombre d’inscripcions també ronda les 100 persones.

Unes 80 persones debatran, sobre la invisibilització de les dones en la medicina i les seves dolències, en la comissió de Salut, de la que ja s’han organitzat 9 subseus al Baix Llobregat.

Maternitats, amb més de 50 persones inscrites, Violència Masclista, amb més de 90 i Empoderament sexual i reproductiu, amb més de 70, seran els altres tres àmbits que també es tractaran al congrés.

 “El 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat arriba amb un programa ple d’expertes i grans actuacions” ha destacat la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez. Comptarà amb una conversa inaugural de la mà de dues referents del feminisme a Catalunya. D’una banda, Sara Berbel Sánchez, doctora en psicologia Social, i de l’altra, la catedràtica de Lingüística Hispànica, Estrella Montoliu Durán.

També disposarà d'actuacions de primer nivell, “Elles #Cosas de chicas”, una peça d'humor satíric que fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, els temes femenins de què ningú parla. I l’actuació de tancament de Sole Giménez, amb el seu treball “Mujeres de Música” en el que pren consciència i alça la veu en femení sabedora del paper que tradicionalment se li ha atorgat a la dona a la música, a la qual històricament s'ha relegat o banalitzat.

La presidenta del Consell Comarcal ha destacat la trajectòria del moviment feminista a la comarca, ·” el Baix Llobregat és una comarca pionera en l’impuls i implementació de polítiques feministes”, ha declarat. Ara com ara, la comarca continua demostrant la seva aposta pel feminisme, engegant polítiques com el Programa Feminista, pel qual s’han repartit, entre els ajuntaments 2 milions d'euros destinats a posar en marxa accions i projectes encaminats a aconseguir la plena igualtat entre dones i homes.

El 6è Congrés de les Dones pretén generar un espai de reflexió i anàlisi, entorn les desigualtats que pateixen les dones i les oportunitats d’avançar cap a la igualtat real i efectiva.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte