S'enceta la convocatòria 2018 del programa Treball i Formació

S'enceta la convocatòria 2018 del programa Treball i Formació

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha donat inici al programa Treball i Formació 2018, destinat a millorar l’ocupabilitat i la formació de les persones en situació d’atur de llarga durada i preferentment de més de 45 anys, el passat dia 31 de gener.

La convocatòria d’enguany té com a objecte afavorir la inserció laboral de 39 persones amb dificultats per accedir al mercat laboral. Mitjançant aquest programa, els i les participants adquiriran experiència laboral en diferents projectes comarcals i realitzaran una formació professionalitzada obligatòria en un centre homologat durant el període de contractació a jornada completa -de 6 o de 12 mesos- i dins de l’horari laboral. A més, també rebran un acompanyament i una supervisió del seu desenvolupament en el projecte.

La selecció de les persones beneficiàries s’ha basat en les línies estructurades pel mateix programa, que estableix tres tipologies de participants segons uns requisits determinats. Així doncs, 22 persones pertanyen a la línia PANP, 8 a la línia PRGC i 9 a la línia DONA. Dels i les 39 participants, 22 treballaran amb el contracte de 6 mesos i 17 amb el de 12.

Les activitats i serveis que prestaran el total de les persones beneficiàries són de 13 agents cívics amb tasques d’assessorament i sensibilització en accions cíviques i mediambientals, 17 auxiliars administratius i administratives amb atenció al públic, 2 persones com a auxiliar administratiu sense atenció al públic, 3 som a suport en la guarda i neteja d’equipaments i instal·lacions públiques, 3 de neteja a domicili i 1 com a persona tècnica delineant o persona tècnica de serveis socials.

Els projectes comarcals es desenvoluparan en 15 municipis del Baix Llobregat amb una població inferior a 20.000 habitants, com ara Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Pallejà, la Palma de Cervelló, El Papiol, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Just Desvern, Torrelles de Llobregat i Vallirana, a més de les mateixes dependències del Consell Comarcal a Sant Feliu de Llobregat, que gestiona el programa.

La convocatòria 2018 compta amb una subvenció de 593.972,96 euros.

El programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya; i cofinançat pel Fons Social Europeu un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020 per a les línies PRGC, adreçada apersones destinatàries de la renda garantida de ciutadania, i DONA, adreçada a dones en situació d’atur; i a través de la Conferència sectorial d'Ocupació i Afers Laborals amb càrrec als Pressupostos Generals de l’Estat, per a la línia COOR, d’accions de coordinació i suport tècnic; i la línia PANP, adreçada a les persones en situació d’atur no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi preferentment més grans de 45 anys. Totes les línies regulades per la Resolució TSF/2265/2018, d'1 d'octubre, i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte